Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur hittar man ut kapaciteten i din bensintank

Det finns många skäl till att vilja veta din kapacitet bensintank. En av de vanligaste orsakerna till att människor vill ta reda på den här informationen är att de tror bensinstationen laddar dem för mycket gas. Ett annat skäl är att folk kanske vill beräkna antalet påfyllningar som de behöver för en bilsemester. Oavsett din anledning till att vilja ta reda på kapaciteten hos din bensintank, är processen mycket enkel. Instruktioner
1

Kontrollera din instruktionsbok. Instruktionsboken kommer alltid lista den genomsnittliga kapaciteten för en gastank för din specifika modell och märke på bilen. Dock vara medveten om att detta antal är fortfarande bara en uppskattning och kan variera från den faktiska tanken kapacitet med så mycket som tre procent.
2

Mät din bensintank storlek. För att göra detta måste du komma under bilen och fysiskt mäta storleken på din tank med ett måttband. Mät höjd, bredd och längd av tanken i inches. När du har mätningarna, gå till URL Brokeboats.com /tankcapacity.html och mata in uppgifterna i respektive fält. Klicka på "beräkna" och sajten kommer att förse dig med din tank kapacitet i liter.
3

Kör din tank helt ur gas och sedan se hur mycket bränsle det tar att fylla på det. Det bästa sättet att göra detta är att först fylla upp en 1-liters behållare för gas på bensinstationen. Håll gallon gas i bilen medan du kör runt. Kör tills bilen är helt slut på gas, att se till att en bensinstation är i närheten när du kör ut. Häll gallon gas i tanken och köra resten av vägen till bensinstationen. Pumpa gas från stationen i din tank tills tanken är full. Antalet liter som det tar att fylla upp din tank är kapaciteten i din tank minus en gallon eller mindre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135145.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.