Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Diesel Fuel Skatter Vs. Gas Skatter

Precis som bränsle själva, bensin och diesel bränsleskatter varierar över hela USA. Inte nog med att de federala skattesatserna för diesel och bensin skiljer sig från varandra, men de statliga skatterna gör liksom. Lokala omsättningsskatt lägga ytterligare ett lager av skillnaden, vilket bränsle i vissa stater betydligt dyrare än andra. Historia av Federal Bensin Skatter
Highway Trust Fund stödjer Interstate-systemet.

Den federala regeringen beslutade först en bensin punktskatt 1932 för att minska det federala underskottet. På den tiden var det gasen skatten en cent per gallon.

År 1956 etablerade Highway Revenue Act den federala fonden Highway Trust för att betala för byggandet av ett Interstate-systemet och hjälpa till att finansiera primära, sekundära och urbana vägar . Genom denna lag, var skatten på bensin ökade från två till tre cent per gallon. Den federala skatten på bensin har förlängts varje gång Kongressen har förlängt lagen. Den federala bensin skatten har varit 18,4 cent per gallon sedan 1 oktober 1997 (i juli 2010)

.


federala skatter på ofärgad Diesel Fuel
Röd diesel är för off-road bruk och inte beskattas.

ofärgade diesel, även känd som tydlig diesel, är avsedd för användning i terräng och är därför föremål för en federal punktskatt. Eftersom diesel är en produkt som kan användas på många sätt - för off-highway utrustning, stationär utrustning, och uppvärmning av bostäder - det kan vara antingen klar eller färgad röd. Red

diesel är för off-road bruk och inte beskattas. Eftersom skatten på diesel är avsett att bidra till att täcka kostnaden för att bygga federala motorvägar, är skatten anses vara en "väg" skatt. Därför kan klara diesel som används för alla off-highway utrustningen inte beskattas och är föremål för återbetalning.

Federala diesel skatten är 24,4 cent per gallon (i juli 2010).


stater ledde vägen när det kom till bränsleskatter

Före federal bensinskatt, ledde Oregon vägen för statliga skatter genom att anta den första skatten på drivmedel 1919. Genom 1932, hade samtliga delstater och District of Columbia följde med skattesatser som varierade mellan två och sju cent per gallon.

Statliga bensin skatter spänner över ett brett spektrum, från 37,5 cent per gallon i Washington till åtta cent i Alaska (i juli 2010).
State Diesel Skatter Differ från Bensin Skatter

statliga diesel skatterna är betydligt mer omfattande än de som gäller för bensin. Även Alaska är också den som har den lägsta diesel skatten på åtta cent per gallon, sträcker Connecticut ett mycket högre diesel skatt på 43,4 cent per gallon (sedan juli 2010).
State Sales Tax

Vissa stater sträcker också en omsättningsskatt på motorbränslen. I många stater är denna skatt endast tillämpas på bränslen undantas från lagar volym skatt. Men inte diskriminerar andra inte. Till exempel gäller Indiana fem procent omsättningsskatt på bränslets grundpris (exklusive federala och statliga skatten). I Georgien, en tre procent andra motorbränsle skatt och en cent moms gälla bränsle försäljningspriset, inklusive Federal motorbränsle skatt (all statistik är aktuell med juli 2010).


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135356.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.