Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur får man den bästa gas körsträcka från en gammal Ford

Även om det beror på exakt märke och modell på din äldre Ford, är chansen att det inte uppnår gas körsträcka jämförbar med nyare fordon. Självklart, om Ford är en äldre Festiva eller Escort, då din bränsleekonomi bör, åtminstone, vara respektabel. Dock kommer en tidig Thunderbird, F-150 eller Mustang släpa förståeligt bakom. Det finns direkta åtgärder du kan vidta för att öka gas körsträcka på dessa äldre modeller. Instruktioner
korrekt underhåll för att förbättra ett äldre fordon bränsleekonomi
1

Ändra äldre Fords olja ungefär var 3000 miles. Som din Ford bil eller åldrar lastbil, är det viktigt att du håller motorn i trim. Om motorn körs effektivt, kommer den att brinna mindre gas.
2

Kontrollera dina Fords andra vätskor också, inklusive överföring fallet och differential och se till att de är på rätt nivå. Om din gamla Ford drivs dagligen, överväga att ha vätskor bytas minst en gång om året.
3

Kontrollera din gamla Fords luftfiltret regelbundet. Ett igensatt luftfilter kan drastiskt minska bilens bränsleeffektivitet. Om du tycker att filtret är smutsigt kan du rengöra det med en kompressor eller genom att knacka lätt att få bort dammet. Om filtret är hårt nedsmutsat eller mycket smutsiga, ersätta det med ett nytt filter.
4

Kontrollera däckens lufttryck och se till att de är fyllda till den nivå som rekommenderas på däcksidan. Däck som inte är fullt uppblåsta kommer att minska din Fords gas körsträcka.
Andra metoder för att öka ett äldre fordon är gas körsträcka
5

Hjälp din gamla Ford bantar. Om din Ford bil eller lastbil är en klassiker, det är förmodligen redan ett tungt fordon. Därför kommer någon extra vikt gör motorns arbete så mycket svårare och ytterligare minska din bränsleeffektivitet. Ta bort överflödigt gods från stammen eller säng och avinstallera eftermarknaden tillbehör.
6

Kör din äldre Ford bil eller lastbil under hastighetsgränsen. I själva verket kör i 60 mph eller nedan bidrar till att öka din miles per gallon. Tänk på att aggressiv körning minskar din Fords gas körsträcka. Accelerera och stoppa plötsligt bör undvikas.
7

Roll ner dina fönster vid lägre hastigheter istället för att använda din luftkonditionering. När luftkonditioneringen pumpen går, tvingar din motor att ta på sig extra arbete. Detta i sin tur, slösar gas. Men när du kör din gamla Ford fordon vid hastigheter över 45 km /h, är det mer ekonomiskt att använda luftkonditioneringen när det är för varmt för att gå utan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135295.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.