Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vad är några enkla sätt att förbättra Horse Power & MPG på en KIA Rio?

Lägga hästkrafter och extra miles per gallon till din Kia Rio kan åstadkommas på flera olika sätt. Överraskande nog, inte lägga hästkrafter och miles per gallon inte betyda att spendera en massa pengar, eller ändra dina körvanor som drastiskt. Flera enkla korrigeringar som du kan göra idag, själv, kommer du spara pengar på gas och lägga hästkrafter till din Kia Rio. Air Flow

intaget av varje bil är dess lungor. Om du täppa lungorna hos en människa, begränsar hans förmåga att anstränga sig till sitt fulla potential. Detsamma gäller för en bil. Om luftfiltret på en bil är igensatt, smutsiga eller alldeles för liten, kan det begränsa dess förmåga att dra in den friska luften motorn behöver svalka. När detta händer, blir det mindre effektivt och behöver mer bränsle. Håll din luftfilter ren, eller ännu bättre, byt ut filtret med en högpresterande filter. Du kan köpa högpresterande luftfilter från din lokala bilverkstad.
P Om du vill gå ännu längre, kan du lägga en kall luftintaget, vilket ger ett rör till ditt intag som omdirigerar luften rutan till en kallare del av bilen (vanligen närmare botten av den främre stötfångaren). Detta gör att din bil att ta in den kallaste luften möjligt, snarare än att suga i luften som har värmts av motorn. Ju kallare luften är desto effektivare din bil. En effektiv bil ger dig ökar i både hästkrafter och körsträcka per gallon.
Bränsleinjektorer

Bränslespridare ansvarar för sprutning din motor med bensin, vilket skapar den explosion som gör en förbränningsmotor gå. Om en eller flera av dina bränslespridare är igensatta, är din motor får mindre bränsle än den behöver. Om din motor får mindre bränsle, blir det mindre hästkrafter. Med mindre hästkrafter, behöver bilen för att arbeta hårdare för att färdas med samma hastighet. Mer hästkrafter faktiskt kan spara gas genom att låta motorn arbeta mindre för att få samma resultat.
P Om du råkar ha en igensatt bränslespridare, eller du har aldrig rengjorts dina bränslespridare, kan du köpa bränsle injektor renare på alla lokala bilverkstad. Ju renare är en tillsats som du lägger till i din bränsletank nästa gång du fyller upp. Tillsatsen har agenter som bryter ner klumpar av bensin som normalt samlar på dina bränslespridare. Addera ditt rutinunderhåll

Däcken på din Kia Rio kan kosta eller spara miles per gallon och hästkrafter. Med rätt-pumpade däck, använder bilen mindre gas och producerar mer hästkrafter än en bil med ens en liten lufttryck brist. Du behöver inte ha en läcka för dina däck att tappa luft, så kontrollera trycket regelbundet för bästa resultat.

Byta olja varje 3000 miles är en annan viktig aspekt av bilägande. Bara ett enkelt oljebyte kan lägga hästkrafter och miles per gallon till någon bil.

Tändstift och kablar är ännu en fix som du kan göra själv. De kontakter ger gnistan för din förbränningsmotor för att fungera. Bränsleinsprutarna spraya bränsle till tändstiftet, vilket orsakar explosionen som maskinen behöver för att fungera. Om dina tändstift inte ger en gnista, är din motor fungerar inte med full kapacitet, vilket gör det arbeta hårdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135347.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.