Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

De bästa sätten att öka gas körsträcka och förbättra motorns prestanda

Med gaspriserna i ett konstant flöde, är konsumenterna kvar att hoppas för en alternativ energikälla super bil. Men med dessa nästa generationens bilar fortfarande minst ett par år bort från massproduktion, bör göra det mesta av din gammaldags gas MATVRAK vara en prioritet nummer ett. Det finns många olika saker en smart förare kan göra för att öka antalet miles pressas ut ur en gallon gas och vrid en gas MATVRAK till en gas sipper. Kör Effektivt

Körning smarta inte bara förhindrar olyckor på vägen, men också ger en hand för att förbättra gas körsträcka. Accelererar eller bromsas snabbt kan minska gas körsträcka med cirka 33 procent på motorvägen vid höga hastigheter, och cirka 5 procent runt staden vid lägre hastigheter. Detta kan kosta föraren någonstans från $ 0,12 till $ 0,81 cent per gallon.

Körning vid hastighetsgränsen också lönar sig. En studie från Oak Ridge National Laboratory har visat att gas körsträcka snabbt krymper efter att nå 60 miles per timme. Även om varje bil kommer att variera, varje 5 miles per timme över 60 genomsnitt ytterligare $ 0,24 cent per gallon. Om det är svårt för dig, använder farthållare, eftersom det automatiskt kommer att hålla en konstant hastighet och optimera gas effektivitet också.

Inte bära tunga laster för alltför länge om det är möjligt. Förvara inte saker som du inte behöver i baksätet eller bagageutrymmet bara för en plats att lagra dem, eftersom varje 100 pounds i bilen kan leda till ett genomsnitt 2 procent gas körsträcka minskar, beroende på fordonet. Ett takräcke tillför luftmotstånd till din bil också, så försök att passa last i bagageutrymmet först.

Idling din motor slösar en otrolig mängd gas. Om du kommer att stå stilla under en längre tid, stäng av motorn för att spara både bränsle och pengar. Lyssna på lokala trafikföreskrifter alert radiostationer för att undvika trängsel hot spots.
Behålla din bil


hålla bilen i sitt bästa skick kan förbättra din gas körsträcka samt förlänga livslängden på din bil motor. Reparera en motor som är uppenbart i otakt eller har underkänts utsläpp test kan förbättra din gas körsträcka och motorprestanda med i genomsnitt 4 procent.

Blåsa dina däck till sin optimala trycket sparar i genomsnitt 3,3 procent gas körsträcka. A 1 psi dropp i en underinflated däcket kan inte bara bära däcket ner snabbare, men också genomsnitt en 0,3 procent minskning av bränsleeffektivitet.

Använder lämplig grad av motorolja i bilen kan förhindra en 1 till 2 procent nedgång i bränsleeffektivitet.
Planera din bil val och Trips
p Om du köper en ny bil, forskning bränsleekonomin hos flera fordon att verkligen hitta en som passar dina behov och budget.

När du planerar en resa eller pendla till jobbet, bilpool och försöker fylla upp en bil på ett säkert sätt innan du tar ett separat fordon för färre personer.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135176.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.