Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur får jag det bästa Gas Mätarställning Around Town Från en 2001 Prius?

Den 2001 Prius är en bränslesnål hybridbil som blir ca 52 mpg i stadstrafik och 45 mpg på landsväg, enligt Green Car hemsida. Eftersom det är en hybrid - vilket betyder att den har en liten gasmotor och en själv-laddning elektrisk motor - Prius är ledande inom bränsleeffektivitet bland bilar på amerikanska vägar. Om du äger eller kör en 2001 Prius - eller någon av en annan årsmodell - det finns några intressanta saker att veta för att hjälpa dig att få bästa möjliga bränsleekonomi runt staden. Instruktioner
1

Använd endast betyget motorolja som Toyota rekommenderar för din Prius. Användning av olja med mera viskositet kan hämma bränsleeffektivitet med 1 eller 2 procent, enligt Green Car hemsida.
2

Kontrollera lufttrycket på din Prius däck minst en gång i månaden. Under-pumpade däck kommer att resultera i lägre bränsleekonomi samt orsakar att däcken slits snabbare.
3

Tune din Prius motor så ofta som instruktionsboken rekommenderar. Regelbundna motor optimeringar kommer att betygsätta dig 4 procent bättre bränsleekonomi än en motor som inte är i samklang.
4

Utför regelbundet underhåll, liksom att få ditt filter förändrats. Byta ett igensatt filter kan förbättra gas körsträcka med så mycket som 10 procent.
5

Planera dina bilresor klokt. Inte hoppa inte i bilen varje gång du tänker på något som du måste göra, sätta upp det på en lista och kör alla dina närbelägna ärenden samtidigt att spara på gas. Om du pendlar till jobbet, göra dina ärenden på väg till eller från arbetet så att du inte kommer att komma ut igen senare.
6

Accelerera och bromsa mjukt och långsamt vid stoppskyltar eller medan trafikstockningar. Inte kanin start, eller påskynda överdrivet.
7

Fyll din Prius "bensintank med gasen ägaren handboken rekommenderar att uppnå bästa körsträcka.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135412.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.