Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur kan jag öka gas körsträcka på en 1995 Mirage?

När det gäller bränsleeffektivitet, har 1995 års Mitsubishi Mirage ingen besviken. Även sportigare LS Coupe, utrustad med den mer kraftfulla 1.8L motor, lyckas producera 26 miles per gallon i staden och 33 mpg på landsväg. S Coupé, utrustat med den ekonomiska 1.5L motorn uppnår 28 till 32 mpg vid stadskörning och en mycket respektabel 32-39 mpg i landsvägskörning. Om din Mirage inte uppfyller dessa normer eller om du bara vill prova att sträcka sin körsträcka ytterligare, både underhåll och din körteknik är av yttersta vikt. Instruktioner
Underhåll Första
1

Kontrollera motoroljan i din '95 Mirage. Eftersom motorn i din Mitsubishi åldrar, blir underhållet allt viktigare. Täta oljebyten med högkvalitativ olja att säkerställa att motorn går jämnt. Om motorn körs effektivt, kommer gas körsträcka maximeras.
2

Ta bort luftfiltret från Mirage och kolla om det är igensatt eller smutsigt. Ett igensatt eller smutsigt luftfilter hindra flödet av ren luft till motorn, vilket hämmar förbränningsprocessen i motorn. Byt ut filtret om det behövs, och kontrollera det varje gång du byter motorolja. Federal Trade Commission har gjort gällande att ett igensatt filter kan leda till en 10-procentig förlust i gas körsträcka.
3

Låt en mekaniker att ställa in Mirage motor ungefär varje år för att se till att motorn är igång som bäst. Specifikt har mekanikern kolla tändstift, sensorer syre samt bränsleinsprutningar. Var och en av dessa komponenter samverkar för att säkerställa korrekt förbränning och luft-till-bränsleförhållandet. Om komponenterna inte fungerar korrekt, kommer din Mitsubishis bränsleekonomi lida.
4

Använd en mätare däcktryck att kontrollera lufttrycket i din Mirage s däck. Lågt lufttryck minskar bränsle körsträcka på grund av den extra motstånd dåligt pumpade däck mot vägen. Titta på sidoväggarna i din Mirage s däck till rätt tryck, och blåsa upp dem efter behov.
Körteknik
5

Titta på hastighetsmätaren när du kör din Mirage. Även sportig och rolig att köra, kommer Mirage nå sin bästa gas körsträcka när den körs i hastigheter under 60 miles per timme.
6

Sätt press på din bromsar och gaspedalen långsamt och gradvis. Detta betyder helt enkelt att när du kör din Mirage, förutse när och var du måste stoppa i förväg. Sedan, när du börjar från en hållplats, accelerera på en stadig, jämn takt.
7

Vrid Mirage motorn snarare än att låta den gå på tomgång. När dina Mirage tomgång, är motorn med gasen när bilen står stilla. I den här takten, uppnår även bränslesnåla Mirage endast 0 mpg.
8

Plan när och var du ska köra ditt Mirage. Om du vill öka din gas körsträcka, bör du undvika situationer /områden som resulterar i bortkastad gasen. Till exempel, områden som är utsatta för trafik, kommer bergsområden och platser med flera stoppljus medföra en nedgång i gas körsträcka. Dessutom, om möjligt, undvika att köra din Mirage under högtrafikerade tider. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135420.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.