Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Olika sätt att öka gas körsträcka

Ökande gas körsträcka sparar pengar och miljö, men det kräver en del förändringar i hur vi kör, planera och ta hand om våra bilar. De bilar som vi köper har en stor effekt på mängden gas som vi använder, men även om du inte köper en ny bil, kan du öka bränsleeffektiviteten på din bil genom att ändra några enkla saker. Driving Tips för bättre gas körsträcka

Varje gång du kliver på gasen, du ökar mängden bränsle sätts in i bilen. Vid acceleration, gör det långsamt och jämnt. Hård acceleration och bromsning kan använda upp till 33 procent mer gas på motorvägshastigheter. Att hålla sig till hastighetsgränserna dessutom hjälper till att hålla din bensin kostnaderna nere. EPA uppskattar att för varje fem mil en timme som en bil går över 60 km /h, är ökningen av bränsleförbrukningen som att betala $ 0,24 mer per gallon gas. Så öka hastigheterna successivt och använd din farthållare för att spara pengar.
Underhåll för att förbättra gas körsträcka

hålla bilen bibehålls är ett viktigt steg för att få bättre gas körsträcka. En maskin, till exempel ett fordon, som är väl smord och ren går bättre än en som inte tas om hand. Eftersom det går smidigare, kommer den att använda mindre bränsle för att hålla den igång. Trimma din bil eller byta ut en trasig syresensor kan spara mellan 4 och 40 procent bränsle. Var säker på att dina däck är pumpade ordentligt liksom. Däck rullar bättre och smidigare när de är pumpade till rekommenderat tryck.
Reseplanering att öka bränsleeffektiviteten

Planera dina resor för att utföra så många ärenden som möjligt i en resa. Shoppa en gång i veckan och göra listor för att vara säker på att du får allt du behöver. Om du behöver något annat under veckan, stanna på vägen hem från jobbet eller när du är ute och springer andra ärenden. När du har flera ställen att stanna, planera din resa i ett cirkulärt mönster, om möjligt och försöka gå till längst stopp först, ger bilen tid att värma upp innan du stänger av den. Sen när du gör de andra slutar, har bilens motor en bättre chans att fortfarande vara varm när du kommer ut. Motorer smidigare när de värms upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135191.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.