Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka för en Dodge Caravan

Dodge Caravan är en utmärkt familjebil, men vid 25 miles per gallon på motorvägen-mindre på staden gator-du säkert vill tänka på olika sätt som du kan få bättre körsträcka . Lyckligtvis, genom att fatta rätt beslut när du köper bilen och genom att ägna stor uppmärksamhet åt din körstil, kan du förbättra gas körsträcka för din Dodge Caravan. Instruktioner
1

Undvik att placera objekt i de in-golv och overhead lagringsbehållare. Ju tyngre en bil är, desto svårare är det att röra sig. Detta kräver ytterligare gas. Du kommer att upptäcka att det Dodge Caravan har flera praktiska förvaringsutrymmen, framför allt, de i golvet och overhead. Använd dessa om du absolut måste, men för vardaglig körning, vara säker på att de är tomma.
2

Köp en Dodge Caravan med 3,3-liters OHV FFV V6 motor. Om du har denna typ av motor, kan du använda E85, en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin, vilket minskar dina kostnader och minskar utsläpp.
3

användningen på däcket Pressure Monitoring System. Med ordentligt pumpade däck tillåter dig att minska mängden gas som du använder. Lyckligtvis, med Dodge Caravan, behöver du inte att röra runt med en manuell ringtryckmätaren. Skåpbilen har en ring-tryck som aktiverar ett ljus om dina däck behöver luft.
4

Utför regelbundet motorunderhåll. Du kan förbättra gas körsträcka helt enkelt genom att ta väl hand om din van. Detta inkluderar regelbundna oljebyten och kontroller. Du bör byta olja var tredje månad eller var 3000 mil. Kom ihåg att vägmätaren på din Dodge Caravan är inställd på storleken på hjulen som bilen kom med, antingen 16 - eller 17-tums. Om du ändrar hjulstorlek är vägmätare ger inte en korrekt avläsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135111.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.