Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra MPG för 2000 Odyssey

Honda har en lång rykte att producera fordon som kan uppnå bra gas körsträcka. Den 2000 Honda Odyssey är inget undantag. Även tidigare modeller av Odyssey var utrustade med en mindre 2,2 liters, 4-cylindrig motor, gjorde 2000 Odyssey språnget till en större, mer kraftfull 3,5 liters, V-6. Ändå var Odyssey fortfarande kan 18 miles per gallon i staden och 25 på motorvägen. Du kan hjälpa din 2000 Odyssey uppfylla dessa standarder, och kanske till och med överträffa dem. Instruktioner
1

Kör din 2000 Odyssey vid skyltad hastighet eller ens något långsammare när det är möjligt och säkert. Ju snabbare du kör din bil, desto mer gas du bränner. Detta är speciellt sant för en minibuss, som förvisso inte är utformad för att ställa några poster mark hastighet. Försök att hålla din hastighet under 60 km /h eller riskera en stor minskning av din gas körsträcka.
2

Använd din Odyssey farthållaren vid körning på motorvägen. Det är bäst att använda farthållaren på öppna sträckor motorväg, fria från tung trafik och kuperad terräng. Om du inte kan använda farthållaren, försöka göra ett medvetet beslut för att minska belastningen på motorn genom att begränsa dess varvtal. Detta innebär att du inte kan snabbt påskynda och bromsa. Köra din Odyssey i en stadig takt kommer att sänka dina varvtal och förbättra din gas körsträcka.
3

Ta din Odyssey till mekaniker för en tune-up. Specifikt har ser honom på spridarna, bränsleledningar och filter och tändstift. Om någon av dessa komponenter inte fungerar korrekt, kommer de att döda effektivt din gas körsträcka. När underhålla din Odyssey, också ha din olja bytt till en låg vikt eller syntetisk olja och byta luftfilter. När detta är gjort, bör du se en ökning i din van gas körsträcka.
4

Skär ned på din Honda Odyssey vikt så mycket som möjligt. Om du bär extra last i ryggen utan egentlig anledning, ta bort den omedelbart. Också, aldrig dra något på Odyssey tak, eftersom det ökar vikten och ruiner aerodynamik. Vikt läggs upp, och bara ytterligare 100 kg. kommer att minska din bränsleförbrukning med upp till 2 procent.
5

Planera dina rutter och konsolidera resor. Till exempel, om du har att göra en resa till mataffären, men barnen behöver hämtas från skolan senare på dagen, helt enkelt vänta och göra en resa i stället för två. Självklart, ju mer du kör din Odyssey, desto mer gas det måste brinna. När tänker var och när för att köra din minivan, anser högtrafikerade områden, stoppljus och bergig terräng. Du måste undvika alla dessa saker för att öka din gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135301.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.