Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Gas spara tips för bilar med manuell Transmissons

Gaspriserna förväntas inte komma mycket lägre i den närmaste framtiden, bara om det enda sättet att spara pengar på gas är att använda mindre gas. Det är inte troligt att du kommer att resa mindre. Du har fortfarande att komma till arbete och andra aktiviteter samt behov av att köpa samma mängd gas varje vecka. Men med några gas spara tips för bilar med manuell växellåda, kanske du kan göra gas du köper håller längre. Inte kör i höga hastigheter

Ju snabbare du kör din manuell växellåda bil, desto mer gas som används. Lyda hastighetsbegränsningar, kör något under hastighetsgränsen för att spara mer gas. Använd din farthållare på motorvägen. Att hålla en jämn hastighet hjälper till att spara gas. Till skillnad från automatiska växellådor, kan du sätta din manuell växellåda bil i en högre växel för att spara gas. Reser i en låg växel drar mer bränsle.
Håll däck pumpade till rätt nivå

Håll dina däck pumpade till tillverkarens rekommenderade nivån för din manuell växellåda bil. Bara att ha ett däck för lågt kan leda till att du använder mer gas för att köra bilen.
Håll fönstren stängda

när bilen fönster är öppna i din manuell växellåda bil, får den bilen att dra och motorn att arbeta hårdare, kräver det att använda mer gas. Detta sker oftast på motorvägen när du reser med en högre hastighet.
Inte bär tunga laster

När du bär en tung last i manuell växellåda bil , orsakar du bilen att dra och motorn att arbeta hårdare. Ta sandsäckar ur bakluckan, och försöka att inte packa så mycket när du reser långa sträckor.
Låt inte bilen Idle Lång

Låt inte din manuell växellåda bilen tomgång länge. Om du måste stanna längre än en minut, sedan stänga av bilen. Starta om din bil tar mindre gas än att låta den gå på tomgång under en lång tid.
Vill inte bromsa hårt eller Accelerera snabbt

Alltför hård bromsning eller acceleration för snabbt i din manuell växellåda bilen kommer att orsaka en hämsko på bilen, som kräver att motorn måste arbeta hårdare och bränna mer gas.
har bilen servas regelbundet

Håll din manual transmission bil väl underhållna. Slitna tändstift, smutsiga filter och låga vätskenivåer kommer alla få bilen att bränna extra gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135172.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.