Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

De bästa sätten att spara energi i Transportation

En stor del av energin som förbrukas i USA går mot transporten, särskilt körning av bilar, i form av bränsle. De flesta bilar köras på bensin, ett derivat av petroleum, varav de flesta mycket importeras till landet från utlandet, ofta till stora kostnader. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att bevara den energi som används inom transportsektorn. Använd Kollektivtrafik

Användningen av kollektivtrafik, såsom bussar, tåg och tunnelbanor, är ett av de enklaste sätten att minska transport-relaterad energiförbrukning. Med kollektivtrafiken, är den energi som förbrukas per passagerare nästan alltid mindre än om passageraren skulle resa samma sträcka i en bil.
Car Pool

Samåkning i vilka passagerare dela rider till jobbet eller skolan, är ett annat utmärkt sätt att minska bränsleförbrukningen. På många områden är bilpooler tillåtet att använda särskilda körfält, ger dem möjlighet att gå snabbare, med mindre start och stopp, vilket förbättrar deras bränsleeffektivitet.
Disken säkert

Ett sätt på vilket bränsle kan bevaras är att köra mindre aggressivt. Snabba accelerationer och häftiga äter upp en stor mängd bränsle. Håll dig till stadig acceleration och gradvis bromsning, och maximera användningen av farthållare, vilket gör särskilt effektiv användning av motorn.
Håll däck pumpade

Den enkla handlingen hålla däck pumpade minskar mängden arbete din motor har att göra för att flytta bilen och därmed förbättra bränsleeffektiviteten.
Håll Engine Tuned

hålla din motor i väl fungerande För att maximera prestanda och därmed spara bensin. Enligt Oregon Department of Transportation, oljebyte och luftfilter regelbundet minskar det arbete som krävs av din motor. Omvänt kan smutsiga luftfilter, gamla tändstift och låga vätskenivåer skada bränsleekonomi.
Kombinera Resor
p Om möjligt, konsolidera resor för att minska mängden körning. Till exempel, istället för att göra separata resor för flera ärenden, om de är nära, utföra dem alla på en gång, vilket minskar bränsleförbrukningen.
Drive Lättare Fordon Till Salu < p> Enligt InterAcademy rådet, en forskargrupp, lättare fordon är betydligt mer bränslesnåla än tyngre fordon. Om möjligt, kör en mer kompakt bil, och välja en med en manuell växellåda.
Undvik Dra
Designs

eller tillbehör som minskar den aerodynamiska konstruktionen av en bil kan leda till större drag på bilen, ökar bränsleförbrukningen. Ta bort takräcken och andra skrymmande föremål, ersätta dem med interna lagringsenheter. Enligt Oregon Department of Transportation
promenad eller cykel

, promenader och cykling är både effektivare energianvändning än att köra bil. Om du reser bara en kort sträcka, anser inte att använda ett motorfordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135355.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.