Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Om hävert Gas

Gas sifonering innebär att man använder ett rör för att ta bort bensin från ett fordon. Gas hävert praktiseras av tjuvar och ansvarsfulla medborgare. Gas hävert är lagligt så länge siphoner ber om tillstånd från ägaren av fordonet ska sugas. Här finns en mängd olika tillämpningar för hävert samt sätt att förhindra det. Identifiering

Gas hävert är processen att flytta bensin från en tank till en annan med hjälp av fysikens begrepp och ett genomskinligt plaströr. I fysik, söker vätska sin egen nivå. Så om röret är lindad på ett sådant sätt att den lindade delen av röret är i nivå av bensinen i bränsletanken, kommer röret fylla upp till nivån av gastank när röret sög på. Sluta suga som du ser röret fylla upp för att undvika att få bensin i munnen. Du kan sedan hälla bensin i en annan behållare.
Överväganden

Gas hävert kan användas för olagliga ändamål såsom att stjäla bensin från en annan bil. Men gas hävert kan också användas för att suga gas från ditt eget fordon för att fylla upp en annan maskin, till exempel din gräsklippare. Gas kan också sugas för att ge gas till en annan bilist som har slut på gas. Naturligtvis gör inte sifon gas om du inte har tillstånd från ägaren av fordonet.
Varning

Många bilar är nu utformade för att förhindra att gas hävert. Detta förhindrar både gas stöld och överdrivna spill bensin. Även många nya bilar har en anti-rollover ventil, som förhindrar bensin läcker ut om en bil är inblandad i en olycka. Denna ventil förhindrar även gas hävert. Den anti-rollover Ventilen bör aldrig tas bort, eftersom detta skulle kunna sätta bilägaren i fara för en potentiell brand under en bilolycka. Bäst
Expert Insight

sätt att suga en bil är att köpa en liten diameter. Detta rör bör snurrade runt när den trycks ned i bensintanken. För att avgöra att du har nått bensin, blås försiktigt i röret tills du har möjlighet att blåsa bubblor i bensinen. Sluta om ditt rör möter något motstånd, för att undvika skador på tanken. Ta bort röret att kontrollera och se om det finns någon bensin på röret.
Förebyggande /Lösning

Gas sifonering kan förhindras genom låsning av tanklocket. Tanklocket lås kan köpas från en mängd olika leverantörer. En känslig billarm kan avskräcka tjuvar, liksom rörelse-aktiverade lampor. Andra alternativ inkluderar parkering där det finns övervakningskameror eller parkering på en plats där tanklocket är inte lättillgänglig, till exempel nära en vägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135361.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.