Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Faktorer som påverkar Bränslepriser

Bränslepriser frustrera ofta konsumenterna eftersom de kan variera så kraftigt från en månad till nästa, och även från en vecka till nästa. Medan det finns många faktorer som påverkar bränslepriserna, kan få konsumenterna att förstå detta och bara skaka på huvudet i förvirring vid pumpen. Priset på råolja

Den enskilt största faktorn som påverkar långsiktiga bränslepriserna är kostnaden för råolja, konstaterar bränsle jätte Caltex Corp på sin webbplats. Priset på råolja bidrar till nästan hälften av det pris på gas, enligt Caltex. Detta innebär att när kostnaden för råolja går upp, kommer gaspriserna på pumpen snart följa. Många faktorer påverkar priset på råolja, som har varit på uppgång i år som en följd av stark efterfrågan över hela världen, begränsad produktionskapacitet och politisk instabilitet i delar av världen som är rika på olja.

ökad internationell efterfrågan

Stark ekonomisk tillväxt över hela världen och i synnerhet i de snabbt växande länder, såsom Kina, har lett till en ökad efterfrågan på bränsle. Den amerikanska International Energy Agency tror att vi är mitt i den största ökningen av efterfrågan på olja i nästan 30 år. Denna efterfrågan kommer sannolikt att fortsätta att öka, eftersom den amerikanska Energy Information Administration förutspår att den totala förbrukningen i världen av saluförda energi kommer att vara 44 procent högre år 2030 än den var 2006.
Global Supply -och-Demand Problem

Samtidigt har oljebolagen inte kunnat hålla jämna steg med denna efterfrågan. Detta beror delvis på det faktum att nya rörledningar tar tid att utvecklas. Brist på arbete raffinaderier att vända råolja till användbart bränsle leder också otillräckliga bränsleförsörjning och en stor prisskillnad mellan råolja och färdiga att använda bränslen. Dessutom innebär krig och politisk instabilitet i delar av världen som producerar stora mängder olja att det är svårare för oljebolagen att utvinna och exportera olja från dessa länder.
Lokaliserad Supply-och-Demand Fluktuationer

Alla som har gått igenom en orkan kommer att säga att när alla samtidigt beslutar att gas upp sina bilar, och fylla på bränsle till generatorer, kan gasleveranserna i ett område torkar upp snabbt och priserna kan skjuta i höjden eftersom folk är villiga att betala mer för knappa resurser. Men lokala marknadsförutsättningarna påverkar endast bränslepriser på kort sikt. Omvänt, när det finns tillräckligt med bränsle för att gå runt, kan lokal konkurrens driva priserna nedåt.
Skatter

Olika länder ställer olika skatter på bränslen och olika delstater i US införa olika skatter också. Detta innebär att om allt annat förblir lika, kan en konsument i en stat betala ett helt annat pris vid en bensinpump än en konsument i ett grannland, även om staten linjen är bara några kvarter bort. Medan riksgenomsnittet bensin skatten är 45 cent per gallon, enligt American Petroleum Institute, kan vissa stater tar så lite som 19 cent per gallon, medan andra kan ta ut så mycket som 70 cent.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135109.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.