Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur Mät Octane i bensin innehåller etanol

De flesta bilmotorer använder bensin, vilket är en blandning av kolväteföreningar. Om oktantal för bensin är för låg, kan en "knackar" brus uppstå när motorn arbetar. När en högoktanig bensin används, knackar kommer inte att inträffa, men det är hög-oktanig bensin dyrare än låg-oktanig bensin. För standardisering är två föreningar som är viktiga komponenter i bensin tilldelats oktantal, och oktantalet för alla andra föreningar bestäms genom empiriska tester. Definitionsmässigt har iso-oktan (2,2,4-trimetylpentan) ett oktantal på 100, medan n-heptan tilldelas betyget 0.Measuring oktantalet i bensin som innehåller etanol kräver antingen kör ett test motor under särskilda villkor eller veta oktantal start bensin utan etanol. För de flesta människor, är den sistnämnda sträckan mest tillgängliga. Saker du behöver
Börjar bensinens oktantal utan etanol
Calculator (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Hitta oktantalen de komponenter som blandas samman. För bensin, måste det vara känt från leverantören eller forskat. Detta exempel förutsätter att starta bensin, benämnd förening A, har ett oktantal på 85, men att betyg kan variera. Ren etanol, hänvisad till som förening B i detta exempel, har en känd oktantal av 113.
2

Bestäm förhållande för blandningen. Till exempel, om blandningen är 5 delar av förening A och 3 delar av förening B, är det slutliga förhållandet 5-till-3.
3

Konvertera förhållandet av varje komponent i en decimal. För varje förening, kommer det decimala vara antalet delar av den föreningen dividerat med totala antalet delar. Fortsatt det tidigare exemplet, Förening A har en decimal av 5 /(5 +3) = 0,625, och förening B har en decimal av 3 /(5 +3) = 0,375.
4

Beräkna totalt oktantal. Multiplicera decimal genom oktantal, och tillsätt sedan betyg tillsammans. Om Förening A i exemplet har ett oktantal på 85, är fraktionerad rating för komponenten 85 * 0,625 = 53,1 (avrundat). Om förening B har ett oktantal på 113 (som i ren etanol), till exempel, är dess fraktionerad rating 113 + 0,375 = 42,4. Därför är den totala oktantal för exemplet 53,1 + 42,4 = 92,5.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135651.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.