Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Tips för att mekaniskt förbättra gas körsträcka

Under sommaren 2008, svävade gaspriserna i USA runt ett genomsnitt på $ 5 per gallon. Denna nedskärning i många amerikaners fickor, tvinga dem att köra mindre eller spara mer gas. Oavsett nuvarande gaspriserna, det finns ett antal sätt att spara gas och öka gas körsträcka på en bil genom att göra några mekaniska justeringar. Däck

Se dina däck är ordentligt pumpade och regelbundet roteras. Ordentligt pumpade däck kommer att skapa mindre motstånd på vägen. Kontrollera rating på sidoväggarna av dina däck för att bestämma den rätta däcktrycket. Observera att det tryck som anges är den maximala mängden luft tryck som är tillåtet. Däcken skall pumpas till 5 till 10 psi under det numret.
Dead Weight

Ta bort eventuella extra vikt från fordonet. Extra vikt ökar dra på bilen och tvingar den att använda mer gas för att driva motorn. Mycket av denna vikt tenderar att vara i bagageluckan, där människor kommer att lagra sin gymutrustning. Ta också bort alla onödiga marken effekter kit och spoilers som också kan ge tyngd och dra på ett fordon.
Olja och filter

regelbundet byta olja och olja filtrera. Olja håller motordelar flyttar smidigt. Dirty oljan inte riktigt bryta ner gunk som kan fastna i motorns kolvar, som, återigen, kommer att kräva mer gas för att driva motorn.
Tune Up

Inspektera (eller ha en mekaniker inspektera) systemet bränsleinsprutning om du har en på din bil. Trasiga eller skadade bränsleinsprutning delar såsom syre sensorer kan ge felaktiga avläsningar som kan befalla din bil att skicka mer bränsle än nödvändigt i motorn. I själva verket kan en total ordinarie stämma upp som innebär att ändra tändstift och bränslefilter att förbättra gas körsträcka. Kontrollera bilens handbok att se det rekommenderade stämma upp schemat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135155.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.