Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Varför min bil Behöver Premium Fuel?

Om din instruktionsbok säger din bil kräver premium bränsle, kanske du undrar varför. Du har förmodligen märkt det högre priset på premium bränsle, och kanske det har gjort du överväga alternativ. Med bensinpriser så höga, kan det vara frestande att använda vanliga bränsle av, men det finns särskilda skäl till varför tillverkaren instruerar dig att använda premium bensin. Motortyp

Särskilda motorer kräver premium bränsle. Det finns två typer av motorer tillverkade idag: hög kompression och lägre kompression. En hög-komprimering motor kräver bränsle av premiumtyp. Detta gäller kraften i det bränsle som används i förbränningsrummen, enligt Bil Talk, en PBS radioprogram.
Premium bränslen i bilar

A premium bränsle, eftersom det komprimerar med en högre effekt, reagerar olika när det förbränns inuti motorn. Förbränningen sker vid en mycket högre takt och hastighet, så lyftarna och kolvar i en hög-komprimering motor är mer finstämt och konstruerade för att arbeta med detta i åtanke, kräver premium bränsle. <
br> Varför använda Premium?
p Om du använder premium bränsle i motorn, bilen får arbeta som avsett. Det kommer att accelerera snabbare (upp till en halv sekund snabbare i en 0-60 mph acceleration, enligt artikeln "Behöver du verkligen Premium?" På Edmunds.com) och kommer att löpa smidigare. Dessutom, eftersom motorn är byggd för högre kvalitet bränsle, kommer den att köra mer effektivt. Det innebär att du kommer att få bättre körsträcka per gallon med premium bränsle.
Krävs eller rekommenderas?

Ibland kan en tillverkare kräver att premium bränsle användas i sina fordon. Andra gånger är bränslet bara rekommenderas. Om det behövs, kan din motor skadas på vitala delar, börjar knacka eller vibrera om du använder lägre kvalitet bränsle. När ett bränsle av premiumtyp rekommenderas men är inget krav, är bilen konstruerad för att köras på vanlig bensin. Men bilen fortfarande kan uppleva en minskad kraft och acceleration, samt bränsle körsträcka, såvida du inte använder premium bränsle.
Kostnader

Premium bränslekostnader mer än regelbundna bränsle, så mycket som 30 cent per gallon i 2010. Det känns som ett stort pris att betala, särskilt för en liten vinst i prestanda. Men med några vinster i körsträcka per gallon och möjligheten att förbättra ditt motorns livslängd, det finns fler kostnadseffekter att tänka på.
Byta till låggradig
p Det är rekommenderas inte att byta till en lägre grad om din bil kräver premium gas. Förare kan besluta att testa användningen av båda bränslena, om de är osäkra på vilka som ska användas. Om de använder premium gas och få bättre körsträcka och bättre prestanda, är det vettigt att hålla med denna typ av gas. Om användningen av lägre kvalitet bränslen ofta leder till vibrationer eller prestandaproblem, byta till premium bränsle. Motorproblem är kostsamma och uppväger de små besparingar vid pumpen erbjuds av vanlig bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135286.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.