Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vikten av isomerer i Bränslen

Isomerer är vissa klasser av kemiska föreningar, vissa av dessa är användbara vid framställning av bränslen som används för att driva de fordon vi använder varje dag. Isomererna används främst för att skapa stabilitet och smidig brinnande egenskaper i bränslet. Isomerer

Isomers är två eller flera kemiska föreningar som delar samma formel, men har olika fysiska strukturer. Tänk dig till exempel en förening som har formeln C3H2, vilket innebär att den har 3 kolatomer och 2 väteatomer per molekyl. Två möjliga isomerer av denna förening är de strukturer CCCHH och CHCHC. Formlerna är desamma, men mönstret för hur elementen bindningen är annorlunda. Därför är dessa två föreningar kallas isomerer av C3H2.
Bränsle Oro

Ett vanligt bränsle som används i dag är oktan, som har formeln CH3 (CH2) 6CH3. Det är den primära komponenten i bensin. Denna speciella bränsle har 18 isomerer, som alla är användbara för olika applikationer. För de flesta applikationer är stabil förbränning målet att skapa bränslen. Vissa isomerer av oktan är mer användbara för att uppnå detta resultat.
Användbara Isomers

bränsle design, de mest användbara oktantal isomerer är de som har "grenade "strukturer. Dessa isomerer skiljer sig från de som har flera linjära strukturer. En linjär isomer har alla dess element kopplade i en linje, medan en förgrenad kan likna ett träd i struktur, med varje element inte nödvändigtvis röra andra grenar. Denna grenad struktur gör att oktantalet att bränna mer långsamt och jämnt, därför, de vanligaste oktantal isomerer i bränslen är de med grenade strukturer.
Oktantal

När gasning din bil, kan du märka den "oktantal" av det bränsle du använder. Denna klassificering är ett mått på hur snabbt bränslet kommer att brinna. Ratingen bestäms både av isomererna som används i oktan, samt andelen bränsle som inte oktan beror på tillsats av en tillsats, såsom etanol. Den oktantal är till stor del ett mått av isomererna i ett givet bränsle.
Övergripande

I allmänhet isomerer är mycket viktiga för bränsle design. Valet av isomeren blanda i en given bränsletyp avgör ganska mycket alla de egenskaper som bränslet kommer att ha. Den enda andra viktiga oro i bränsle tillverkningen är de tillsatser som sätts in, oftast bara för att öka mängden tillgängligt bränsle. Till alla avseenden, är bränslets egenskaper bestäms av isomerblandningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135214.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.