Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Bensinpriser som relaterat till fat Råoljepriset Priser

åtminstone teoretiskt, bör förhållandet mellan priset för ett fat råolja och priset på en liter bensin vara enkelt - eftersom bensinen är raffinerad ur råolja, högre rå Priserna bör leda till högre bensinpriser och lägre råoljepriset bör leda till befrielse vid pumpen. Men flera studier tyder på att bensinpriser och råoljepriser kan vara relaterade, men relaterat asymmetriskt - att bensinpriser reagerar mer kraftfullt på råa prisökningar än minskar. Historia Råoljepriset
Public tecken protesterar höga priser på naturgas.

Energipriserna har alltid varit ett allvarligt övervägande i den ekonomiska produktionen, och industrin för petroleumprodukter är världens största industri efter försäljningen, på grund av den höga efterfrågan på oljeprodukter såsom bensin, fotogen, diesel, paraffin, kemikalier . för plaster och andra produkter

Oljepriset har fluktuerat kraftigt på grund av den senaste tidens ekonomiska händelser, när korrigerat för inflation, stannade priset på råolja mellan 1985 och 2005 i stort sett mellan $ 20 och $ 45 (i fråga om 2008 dollar) men spetsades till nästan $ 140 per fat under sommaren 2008 innan den sjunker till ungefär $ 60-70/barrel (i oktober 2009).
bensinpriser och den allmänna opinionen
gaspriser i $ 3.50-$ 4,50 sortiment frusterated amerikanska förare och blev en politisk fråga

Sedan den stora ingång för bensin produktion är råolja, bör råoljepriset påverkar bensinpriser. Bensin priserna är politiskt viktigt för medborgarna, och den populära föreställningen att gaspriserna stiger snabbare än de förfaller till förändringar i råoljepriset. Opinionen var snabbt etablerad och cementeras under sommaren 2003 och sommaren 2008, då bensinpriser spetsade svar på råolja förändringar i oljepriset.
Mätningar av asymmetri

Historiska råoljepris. Lägg märke till prisuppgången under sommaren 2008.

Flera ekonomer har tacklat frågan om den förmodade "asymmetri" mellan svaren bensinpriset. Forskare som Borenstein et al, Kaufmann et al, och Du et al finner att asymmetri existerar i bensinpriser. Till exempel fann Borenstein team som för en genomsnittlig bensin konsumenten en $ 0,05 per gallon ökning av råoljepriset (en rå prisökning på $ 2,10 kr per fat) innebär att en konsument kommer att betala $ 1,30 mer än den prisjustering period än en $ 0,05 per gallon nedgång i priserna skulle rädda henne under den perioden.
Orsaker
Asymmetrisk lagerjustering kan förklara priset asymmetri

​​Ekonomer är osäkra på resonemanget bakom detta pris asymmetri. En del tyder på att denna asymmetri kommer från asymmetri i kostnader för inventering justering för råa produktionsanläggningar, medan andra ekonomer antyder att denna asymmetri kan vara tecken på marknadsinflytande av oljebolag (definierat som förmågan att ta ut ett högre pris än den konkurrensutsatta fria marknaden pris). Studiet av asymmetri förändringar bensinpriset som svar på råa förändringar kompliceras av flera faktorer, såsom de sammankopplade leverans egenskaper petroleumprodukter samt säsongsbetonade problem, och ekonomer har ännu inte nått en slutsats om denna fråga.

Förstå Nyligen Crude Trender
framväxande kinesiska marknaden bidrog sannolikt leda till högre oljepriser

Det höga priset på råolja under sommaren 2008 är en ekonomisk anomali, och ekonomer har sökt att förklara denna snabba och oväntade prisförändringar när det gäller råvarupriserna spekulationer, stark global efterfrågan, OPEC monopolprissättning och geologiska gränser för ökad produktion, liksom andra. Även om det är förmodligen någon sanning i alla dessa, belyser Hamilton den låga priselasticiteten i efterfrågan, stark efterfrågan på oljeprodukter i Kina liksom andra utvecklingsekonomier, och bristen på ökning av den globala produktionen som nyckelfaktorer.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135213.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.