Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Advanced Diesel Technology

I en industrialiserad värld, maskiner ger en mängd bekvämligheter för mänskligheten. I många fall som bekvämlighet kommit till en kostnad. Till exempel, de negativa resultat som härrör från den höga förbrukningen av naturresurser (framför råolja) och effekterna av att vissa tekniker (som bensinmotorer) har på miljön. Avancerad diesel teknik skapas i ett försök att minska vår nuvarande och framtida resursförbrukning och vår negativa påverkan på miljön. Fakta

Dieselmotorer är förbränningsmotorer som använder värmen från högkomprimerad luft att antända eldningsolja. Detta kompressionständning process ger mer vridmoment och effektivitet än i andra typer av motorer, som bensin, flytande naturgas och komprimerad gas. Avancerad diesel teknik är "uppgraderingar" till den klassiska dieselmotor. Dessa inkluderar rörliga injektion timers, högt tryck bränsleinsprutning, elektroniska kontroller och förbättrad förbränning konfigurationer kammare.
Betydelse

Som ett resultat av det växande intresset för att lösa bränsleförbrukningen och miljöfrågor, den 2 februari 2009 i US Coalition for Advanced Diesel Cars lanserades för att främja energieffektivitet och miljönytta. Koalitionen hävdar att avancerade diesel teknik direkt ta itu med frågor som rör bränsleekonomi och miljö. Och enligt The Auto Channel.com, "rena dieselbilar ger högsta bränsleekonomin i verklig körning med 30 procent bättre bränsleekonomi, upp till 25 procent mindre CO2-utsläpp och 50 procent bättre vridmoment ... än en jämförbar bensindriven bil . "
Funktion

Varje typ av avancerad teknik förbättrar den totala prestandan av motorn. Exempelvis högtryck direktinsprutning system säkerställer en ren injektion process som optimerar bränsleförbrukningen och levererar en exakt dosering av bränsle in i förbränningskammaren. Partikelfilter avlägsna de minsta partiklarna av kväveoxid från avgaserna. Och elektroniska kontroller övervakar hela motorn för att minska giftiga utsläpp.
Överväganden

Många jämförelser har gjorts mellan effektivitet och utsläpp förmågor undertryckande av avancerade dieselmotorer och hybrid (bensin-elektriska) motorer. "Även om det antas att den hybrid fordon kommer att spara mer bränsle än den avancerade diesel, går den övergripande fördel till diesel på grund av lägre tekniska kostnader," säger John Graham, dekanen av Pardee Rand Graduate School.

Fördelar

Science Daily, som citerar en Rand Corporation arbetsdokument, uppgav att "Bilar och lätta lastbilar makt genom avancerad dieselteknik ... kan ge större samhällsnytta än traditionella bensindrivna bilar." I början av 21-talet har sett en betydande ökning av oljepriserna och en växande oro för globala klimatförändringar. Enligt studier som de som görs av Rand Corporation, allmänt antagande av fordon som använder förskott diesel teknik skulle ha en stor inverkan på båda dessa områden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135200.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.