Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2003 Mitsubishi Eclipse

I 2003 års Mitsubishi Eclipse fanns med två motoralternativ: den mer kraftfulla 3,0 liters V-6 eller den något mer ekonomiska 2,4-liters, fyrcylindrig. Utrustad med 2,4 motorn, lyckades '03 Eclipse 21 mpg i staden och 28 mpg på landsväg. Den beefier V-6, med en manuell växellåda lyckats uppnå den exakta rating som V-4, medan den automatiska kom in strax bakom på 20 och 27 miles per gallon. Du kan hjälpa din Eclipse uppfylla dessa märken, och kanske överträffa dem, genom att följa några enkla steg. Instruktioner
Underhåll
1

Ta '03 Eclipse till en mekaniker för en vanlig tuneup. Din mekaniker bör undersöka bilens bränslespridare, tändstift och sensorer syre. Om någon av dessa delar på din Eclipse inte fungerar korrekt, kan de kosta dig på gas pump. En årlig tuneup kommer att hålla din Mitsubishi kör smidigare när det åldras och förbättra sin gas körsträcka.
2

Har din Mitsubishis oljan bytas var 3.000 till 5.000 miles. Täta oljebyten kommer att hålla din motor körs med optimal effektivitet och skyddar samtidigt mot slam och friktion. Detta, i det långa loppet, kommer att öka din bränsleeffektivitet. Du kan också bidra till att begränsa belastningen på motorn genom att köpa syntetisk olja eller låg viskositet olja.
3

Kontrollera din Eclipse luftfilter. Ett smutsigt filter kommer att hindra flödet av ren luft och i huvudsak kväver din motor. En motor som inte har en kvalitet flöde av luft kommer att bränna mer gas. Om du måste ändra ditt filter, överväga att köpa en kvalitet, prestanda-baserade filter, eftersom den är utformad för att ge optimalt flöde av luft och är återanvändbara.
4

Kontrollera däcken på din Mitsubishi Eclipse . Däcken skall pumpas till det tryck som anges på sidoväggarna. Om inte, tillföra luft. Däck som inte är uppblåsta ordentligt kommer att göra det svårare för din motor och lägga till din faktura på bensinstationen. Som framgår av Federal Trade Commission, kan fullt pumpade däck du spara upp till 3 procent när det gäller gas körsträcka. Addera Kör för bättre körsträcka
5

Håll ett öga på hastighetsmätaren. Även om det kan vara frestande att sätta pedalen till medaljen när du kör din Eclipse, måste du motstå frestelsen om du vill få bättre gas körsträcka. När du överträffa 60 mph, börjar du förlorar bränsleeffektivitet vid en drastisk takt. Enligt US Department of Energy, vardera 5 mph över 60 motsvarar att placera 24-cent skatt på gas.
6

Försök att hålla motorn på ett lägre varvtal. Du kan åstadkomma detta genom att gå igenom dina växlar så snabbt som möjligt. När du är på hastigheten, använd din farthållare eller överväxel. Om du klarar av att hålla din motor med en konstant, stadig varvtal, bör du se fördelarna med förbättrad gas körsträcka.
7

Förvandla din '03 Eclipse bort snarare än att låta den gå på tomgång under långa perioder tid. Att låta bilen gå på tomgång är ett av de bästa sätten att uppnå noll miles per gallon. Således, om du befinner dig i trafikkaos, bara stänga av tändningen och vänta.
8

begränsa mängden tid du använder din luftkonditionering och andra tillbehör. När du kör dina AC eller tillbehör, har din motor för att kompensera och ge mer makt. Som ett resultat, minskar du din bränsleekonomi. Under sommaren försöker rulla ner dina fönster vid lägre hastigheter. Vid högre hastigheter, rulla upp fönstren och använda AC sparsamt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135303.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.