Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vad är en Jerry Can?

En dunk är en typ av container som ursprungligen utformats för militär tillämpning. Vanligen dunk används till bränsle, men den används också för att bära vatten och andra viktiga vätskor. Funktioner

Jerry burkar var ursprungligen platt, tillverkad av stål och med förmåga att hålla ca 5 gallon (20 liter). Behållaren var passar med tre handtag, en luft inhägnad för att säkerställa flytande och en stark inre plast foder.
Uppfinning

Jerry burkar uppfanns i Tyskland under Adolf Hitlers order . Diktatorn såg ett behov av praktiska bensin behållare för hans panzeruppdelningar som skulle minska bränsle förlust under strid.
Namn

brittiska heter behållarna "jerry burkar "efter" Jerry ", en brittisk armé slanguttryck för" tysk "som populärt användes under de två världskrigen.
Expansion

Paul Pleiss, en amerikansk ingenjör, fick flera dunkar och instruktioner tillverkning från en tysk ingenjör. Medan den amerikanska militären ignorerade hans bidrag, godtog den brittiska armén den och började tillverka behållare av sina egna. Under åren Addera Post-världskriget

efter första världskriget II den jerry kan blev en allestädes närvarande vara allmänt tillgängliga för köp. På 1980-talet plast jerry burkar som tillverkas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135047.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.