Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur till Öka MPG på en 4Runner

Nya modeller av Toyotas medelstora SUV, 4Runner, genomsnitt ungefär 17-23 miles per gallon, beroende på körförhållanden. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att förbättra din bränsleekonomi och se till att du får mest för dina gas dollar. Instruktioner
Underhåll
1

Behåll din 4Runner att se till att det blir den bästa möjliga gas körsträcka. Få regelbundna oljebyten med rätt oljekvalitet - den lättaste klass som kommer att arbeta i ditt klimat - att hålla din motor från att arbeta hårdare än det borde och bränna extra bränsle
2

säkerhets skull. din kylvätska är fullständig och korrekt blandas för att förhindra motorn från att gå varm. Kontrollera också din luft-och bränslefilter för att se till att de inte är smutsiga eller igensatta.
3

Få tändstift kontrolleras av din mekaniker. Defekt tändstift ensamt kan minska din gas körsträcka med upp till 30 procent.
Körvanor
4

Accelerera långsamt och bromsa försiktigt. Enligt Castrol, är mer än 80 procent av din bränsle som används för att accelerera. Och tester utförda av Edmunds.com fann att skonsam acceleration och bromsning ökad bränsleekonomi med mer än 30 procent över aggressiv acceleration och inbromsning hårt.
5 p Om din 4Runner är utrustad med farthållare, använda den på motorvägen, och hålla den på hastighetsgränsen. En konstant, lägre hastighet kommer att spara gas över förändrade hastigheter och färdas i mer än 65 mph.
6

begränsa användningen av fyrhjulsdrift. När förhållandena kräver det, din 4Runner 4WD kapacitet är användbara. Men glöm inte att flytta tillbaka till 2WD när du är tillbaka på tydliga trottoar.
7

flesta nyare 4Runners kommer med automatiska växellådor. Men om du har en äldre, manuell växellåda modell, växla vid ett lägre motorvarvtal (t.ex. 2500 snarare än 3000) och få in i en hög växel snabbt. Dessutom kan du använda din koppling för att koppla ur transmissionen och kusten på mjuka nedförsbackar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135055.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.