Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Användning av låg-Octane Fuel i en Mercedes E430

Premium, högoktanigt bränsle anges av Mercedes för att användas i deras E430. Dock är vissa kortsiktiga användning av låg-oktan bränsle i E430 acceptabel under vissa omständigheter och körförhållanden. Om högoktanig är inte tillgänglig i de flesta fall kan du tillfälligt använda vanliga, men det är mycket bättre att undvika detta om det alls är möjligt. Att utvärdera användningen av låg-oktan i en E 340, antingen för en nödsituation eller för att sänka kostnaderna för bränsle, måste du förstå exakt vad oktan medel. Förstå Octane att bestämma dess användningsområden

En ofta missbrukas, missförstått ord, är "oktan" inte en rating av makt. Det gör inte en motor mer kraftfull. Det betyder mer "explosiv," vägen racing bränslen som nitro-metan eller race-bränsle tillsatser som lustgas är mer explosiv, vardera genererar mer makt än pump gas av någon oktantalet. Addera Vad Octane betyder verkligen

Octane är en rating av stabilitet. Ju högre oktantal, desto mer stabil bränslet och desto lägre är dess flampunkt. När bränsle finfördelas med luft, kan den oavsiktligt antändas genom tryck eller genom värme. Så om en bil med otillräcklig oktan är föremål för mycket ansträngande användning, skapar mer värme, kan bränslet detonerade innan tändstiftet detonerar det. Komprimering kan också orsaka finfördelat bränsle för att detonera innan tändstiftet antänder det. Så, hög-kompressionstända motorer kräver en relativt högre oktantal. I E430 har en hög kompressionen på 11:1, vilket är den främsta anledningen bör endast köras på högoktanigt bränsle. En annan orsak till högoktanigt bränsle innebär motorns slitage. Om din motor förbränningsrum eller kolvar har små hack eller upphöjningar i dem, kommer de tenderar att överhetta, eventuellt även glödande glödhet. Om detta händer, kommer de att agera som en diesel glödstift och orsaka detonation. Alla dessa faktorer tillsammans ökar sannolikheten eller svårighetsgraden av pre-detonation.
Risker för Pre-Detonation

Mercedes E430, liksom alla gasmotorer, är utformad för att antända gasen-luftblandningen på ett mycket exakt punkt i motorns cykel. Om pre-detonation inträffar, kan det skapa enorma trycket på kritiska interna motordelar såsom lager, kolvar, vevstakar, kamkedjan och hela ventilen tåget. Använda låg-oktan bränsle i E430 kommer inte nödvändigtvis att orsaka skada, men det kommer att öka sannolikheten för att orsaka skada. Till exempel, om E430 är i ett bra tillstånd av tuning, har inga hack och repor i interna komponenter, körs i svalt väder och drivs försiktigt med varvtal hållas låg, kan fordonet köras fint. Å andra sidan är det inte otänkbart att detta skulle förstöra din motor.

De enda två anledningar att riskera detta är att spara pengar eller för att komma med i en knipa. Men med en dyr, komplicerad fas-shifting ventil tåg och ömtåliga huvuden aluminium i en hög komprimering Mercedes - spara pengar på gas bör inte ens övervägas. Om du får slut på gas och regelbunden är allt du har, kan du förmodligen få undan med det. Men kom ihåg, kommer även att ha bilen bogseras vara billigare än att ersätta en E430 motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135557.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.