Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Bil throttler lägesgivare Problem

De dagar av en enkel gas pedal aktiverande bränsleflödet i bilen via kablar är långa över. Med marschen av tekniken mer och mer av de grundläggande elementen i en bil blir datoriserade och gaspedalen är inget undantag. För närvarande, många modeller inkluderar vad som kallas en gasspjällssensorn som är en del av utvecklingen mot en helt datoriserad gas som ses i 2008 och 2009 bilar. Men datorer är vad de är, dessa små prylar har sina problem precis som allt annat. Vad är en Throttle Position Sensor?

Denna sensor, självklart integrerad med gaspedalen, är utformat för att läsa och rapportera till en bils central beräkningsenhet vad gaspedalen gör. I de flesta system hittills gaspedalen i sig fortfarande manuellt. Men nyare bilar konvertera nu över till en datorstyrd gas som inte är ansluten i alla fall med motorn förutom av dator sensorer. På de manuella systemen är gasspjällssensorn konstrueras med komponenter som är en hybrid av mekaniska och elektriska funktioner
slitage

grund av det faktum att delar av gasspjällssensorn faktiskt flytta, kommer de med tiden lider nedbrytning och slitage. Det innebär att så småningom de delar behöver bytas ut. Typiska symptom på slitage inkluderar dåliga data som rapporteras från sensorn. Även om detta kan bara verka som bits och bytes från en dator till en annan, kan de felkodning orsaka mekaniska beställningar till andra datorer delar, skapa en förvirrad motor. Föraren kan sedan inser en motor varvar upp på egen hand medan du sitter i tomgång, ojämn bränsleflöde orsakar motorn sticket eller dra när man kör, motorn skär ut, eller inget svar när du trycker på gaspedalen. Dessa är alla som förorsakas av motorns mottagande fel anvisningarna från sensorn.
Fuel Economy misslyckas

En av fördelarna med sensorn är att den har motorn ger bara tillräckligt med bränsle för att matcha efterfrågan ges av föraren, och inte mer. Vetenskapen blir exakta och avfall reduceras. Men med en dålig sensor, är det fel data som sänds så att motorn använder fel nivå av bränsle. Många gånger innan sensorn misslyckas helt uppgifterna felaktigt kommer att beställa mer bränsle än nödvändigt. Resultatet är bortkastad gas. Under perioder med stigande gaspriser, kan detta fel vara ganska dyra. Så småningom växer problemet värre och en gång bränslesnål bil blir en gas MATVRAK värdig 1970 konsumtionen.
Svårt att test hemma

Tillsammans med datorer i bilar kommer en hel del specialiserade verktyg för att utföra sina diagnoser. Utan denna utrustning, är det nästan omöjligt att mekaniskt isolera ett problem. Tyvärr innebär detta att det enkla motor teori mekanik från förr gäller inte längre när du felsöker en bil hemma. Den gas sensor position är en av de datorer som för de flesta bilägare behöver en professionell diagnos för att bestämma fix.
Replacement

flesta professionella mekaniker kan hantera jobbet på ersätter en gasspjällssensorn. Vissa utländska märke bilar kan kräva att du ta bilen till en återförsäljare eller vänta på den del som skall beställas, men generellt är det en vanlig nog fråga som mekanik är medvetna om förfarandet och kan källa delen lokalt från leverantörer.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135043.html

Previous: No
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.