Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vilka typer av växthusgaser Do Cars Producera

Växthusgaser finns i jordens atmosfär,? De absorberar och återkastar infraröd strålning, vilket gör jorden till värmen. Dessa gaser är primärt vattenånga, koldioxid, metan, ozon och lustgas. De tre viktigaste växthusgaserna produceras av bilar är koldioxid, metan och lustgas. Koldioxid (CO2)

Upp till 95 procent av utsläppen passagerarfordon är koldioxid gaser, enligt Naturvårdsverket. Även känd som CO2 är koldioxid färglös, luktfri och icke brännbar. Den typiska personbil släpper ut 5,48 metriska ton CO2e (koldioxidekvivalenter.) Koldioxid är inte klassificerad som en förorening, eftersom det är en naturlig komponent i luften och som växter behöver för fotosyntesen. På grund av ökad bil-utsläpp och avskogning, kan atmosfären absorberar inte alla av CO2. Detta medför mer värme att fastna och skickas tillbaka ner till jorden.
Metan (CH4)

Metan är en färglös, luktlös, brännbar gas. Den förblir i atmosfären under ca nio till 15 år. Enligt EPA, "Metan är över 20 gånger mer effektiva i att fånga värme i atmosfären än koldioxid (CO2) under en 100-årsperiod." Det avges från en mängd olika naturliga och av människan påverkade källor, inklusive deponier, jordbruksverksamhet, naturgas och petroleum system och kolbrytning.
Dikväveoxid (N2O) katalog

Tillsammans med metan, och i en mycket liten del HFC (fluorkolväten), utsläppen av dikväveoxid står för cirka 5 till 6 procent av utsläppen av växthusgaser från personbilar. Lustgas har en atmosfärisk livstid på ungefär 120 år (ca 310 gånger mer effektiva i att fånga värme än CO2 över 100 år.) Lustgas kommer från biologiska källor liksom människan påverkade utsläpp, såsom jord och gödsel hantering, reningsverk , och mobil och stationär förbränning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135470.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.