Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man kan förbättra bränsle körsträcka på Semi Truck

Det höga priset på diesel och dålig bränsle körsträcka både utgör ett allvarligt hot mot den nedersta raden av lastbilsindustrin. Således, minska kostnaderna och uppnå bästa möjliga bränsleeffektivitet är alltid stora problem för ägare och operatörer av stora riggar. Det finns en mängd olika faktorer som med långtradare och bränsle körsträcka, av vilka många kan åtgärdas omedelbart. Andra, däremot, kan kräva en större investering i både tid och pengar. På lång sikt kommer dock arbeta mot större bränsleeffektivitet för din semi lastbil löna sig i stor skala. Instruktioner
1

Drive med tanke på effektivitet. Enkelt uttryckt innebär detta att du måste följa hastighetsgränserna och använder farthållaren när du reser på motorvägen för långa sträckor. Också förutse hållplatser och bromsa i förväg. Omvänt, undvika plötsliga skurar av acceleration, oavsett om det är på väg eller från en död stopp. Låt inte din lastbil på tomgång under långa perioder.
2

Installera en mätare bränsleekonomi i semi lastbil. Detta kommer att ge dig en praktisk känsla för hur din lastbil presterar när det gäller bränsle körsträcka. Använda mätaren, kommer du att kunna se vad som orsakar dålig körsträcka och sedan anpassa din körning därefter.
3

Se till att din semi är utrustad med alla de rätta aerodynamiska utrustningen. Först och viktigast, måste du ha en luftdeflektor installerad på taket av din hytt. Detta tillåter luften att röra sig smidigt över traktorn och trailern också, vilket minskar luftmotståndet. Titta också in i att ha cab extenders installerade. Detta kommer att ytterligare minska gab mellan förarhytten och släpvagn. Sidokjolar och en luft-dammen främre stötfångare kommer också att öka aerodynamiken på din rigg och ökar bränsle körsträcka.
4

Installera ett GPS-system i hytten på din lastbil. Utnyttja detta navigationssystem, kan du minska antalet miles du måste köra genom att hitta den rakaste vägen. Det ska också bidra till att förhindra dig från att gå vilse i obekant område, och därigenom minska den tid du spenderar köra omkring och letar efter din destination.
5

Inspektera din semi före varje resa. Specifikt, kolla din olja nivåer, däcktryck, luftsystem, bromsar och kopplingsanordning. Se till att allt är funktionell och alla vätskor är på den föreslagna nivån. Inte bara kommer det att hjälpa din rigg fungera smidigare och effektivare, men det kommer också att minska risken för ett sammanbrott.
6

ersätta vätska och filter regelbundet och reparera eventuella skador på kroppen av lastbil. I förhållande till kroppen av riggen, bör du också ta bort några personliga tillbehör, såsom extraljus eller Chrome, eftersom dessa kommer att minska aerodynamiken hos en halv lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134861.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.