Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man testar diesel för alger

Vid identifieringen diesel kontaminering frågor, det finns två områden för att undersöka: biologiska och kemiska. Förekomsten av "alger" i dieselbränsle är faktiskt en kemisk reaktion som producerar asfaltener, en diesel slam som liknar vad vi känner som alger. Detta slam kan se ut alger, men verkliga alger kan inte växa i dieselbränsle. Om denna fråga lämnas obehandlad kan asfaltenerna täppa filtren bränslepump och så småningom stänga av bilmotorn. Saker du behöver
Dieselbränsle testkit
Visa fler instruktioner
1

Köp en diesel kit bränsle test som mäter mängden av "alger" eller asfaltener i din dieselbränsle.
2

Extrahera ett bränsle prov från insidan bränslefiltret eller vattenavskiljaren och placera den i flaskan medföljer testkit.
3

Ta bort remsan från den förseglade förpackningen och plats i flaskan. Skaka provet flaskan i minst 60 sekunder och låt den sitta.
4

Undersök remsan för indikationer på att ditt bränsle är förorenad med asfaltener. Remsan bör förbli samma färg, och inget slam bör vara närvarande i bränslet provet. Om bandet blir missfärgad eller om du kan se flytande skräp, är detta en bra indikation på att ditt bränsle är förorenad.
5

Kassera teststickan genom att fylla röret med blekmedel, placera remsan tillbaka inuti och kasta allt i papperskorgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134911.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.