Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man blandar Nr 1 Diesel med dieselbränsle för kallt väder

Nej 1 och nr 2 dieselbränslen är gjorda för användning i motorväg fordon. Medan dieselbränsle nr 2 är den vanligaste av de två, är nr 1 diesel bättre för användning i kallt väder. Detta beror på att det har en lägre kokpunkt och är lättare än nr 2 diesel. Detta gör det mindre känsliga för gelning eller vaxning i kallt väder, och därmed bättre kunna strömma genom en bils motor. Dock är nr 1 diesel dyrare än nr 2 diesel. Det är därför många människor blandar de två dieslar tillsammans för användning i kall väderlek. Saker du behöver
Nr 1 dieselbränsle
dieselbränsle nr 2
Fotogen (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Ersätt 10 procent av din nr 2 bränsle med nr 1 bränsle för varje 5 grader av förbättring du vill ha i din kalla filterplugg led (CFPP). CFPP är den punkt där din bränsle kommer att börja bilda vaxkristaller, vilket kommer att täppa dina bränslespridare och motor.
2

Använd fotogen som ett substitut för nr 1 dieselbränsle om du är inte använder extremt låg svavelhalt. Fotogen är lite billigare än nr 1 diesel och kommer att blandas med din nr 2 diesel lika bra.
3

Köp ett dieselbränsle nr 2 med en tillsats blandning för förbättring kallt väder prestanda. Detta kommer att spara dig besväret att behöva blanda dieslar själv. När allt luktar diesel inte bra, och det finns alltid en risk för att spilla den på dina kläder.
4

Låt bilen kör i 10 till 15 minuter innan du kör den i kallt väder. Du bör göra detta även om du har satt ihop en nr 1 och nr 2 diesel blandningen i motorn. Låta bilen kör för lite gör att bränslet till fullo smälta och bli slät flödande, vilket kommer att resultera i bättre prestanda och effektivitet.
5

Köp endast så mycket No 1 dieselbränsle som du tror du behöver för två stridsvagnar. Efter allt, det är dyrt, och vädret kan värma upp oväntat, lämnar dig med oanvända diesel i ditt garage. Två tankar värde av diesel gör att du kan fylla din tank och har en tank är värt i reserv. Om vädret håller sig kall, kan du alltid gå ut och köpa lite mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134796.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.