Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur är API Betyg av dieselbränsle Beräknat?

Dieselbränsle är betygsatt av olika kriterier som används för att mäta dess övergripande kvalitet, vilket kan påverka hur bra bränslet brinner i en dieselmotor. Cetantalet är ett viktigt mått eftersom bränsle med lågt cetantal kan orsaka förbränning knock, samt vit rök från avgasröret och dåliga resultat. Låg bränsleekonomi kan också resultera. Densitet API numret är en viktig faktor för att bestämma cetantal, liksom den övergripande bränslekvalitet. Saker du behöver
Tripple
beam balans mätglas
Visa fler instruktioner
1

bestämma densiteten av ett prov av dieselbränsle. Densitet är massan av ämnet per volymenhet. Mäta massan av dieselbränsle genom att mäta en mängd in i en graderad cylinder, sedan använda en balans för att mäta mängden av vikt erfordras för att balansera strålen. Fördela massan, eller vikt, av dieselbränsle i en graderad cylinder med volymen av detta bränsle. Detta resultat är densiteten hos bränslet.
2

Bestäm den relativa densiteten hos dieselbränsle. Relativ densitet är tätheten av diesel jämfört med en annan vätska, i detta fall vatten. Båda vätskor ska även vara på 60 grader för jämförelsen är riktig. Dividera densiteten för dieselbränsle vid 60 grader med densiteten av vatten vid samma temperatur, vilket är 0,9990 gram per kubikcentimeter.
3

Dividera 141,5 av den relativa densiteten hos diesel bränsle, och subtrahera 131.5 från denna siffra. Resultatet av denna beräkning är den densitet API mätningen. Det normala intervallet för densitet API är från 10 till 70.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135041.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.