Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

Hur att bränna gummi i Double Clutch Racing

Många människor blev medvetna om dubbelkoppling racing genom "The Fast and the Furious"-serien av filmer. Det handlar inte om en ytterligare koppling eller pedal, men ett arbetssätt din koppling för att öka din makt för att passera i ett lopp. Du kan bränna gummi på dubbelkoppling racing, låta åskådarna vet exakt vem de ska titta på för att se makten på väg att hoppa in i handling. På äldre bilar är metoden snabb att plocka upp, men du måste träna de rörelser för att få det rätt på en modern bil som har ett syncromeshed växelsystem. Saker du behöver
Manuell växellåda
Visa fler instruktioner
1

ta bilen upp till en hastighet på cirka 25 till 35 mph. För praktiken ändamål bo på detta låg hastighet tills du får en känsla för dubbelkoppling racing.
2

Tryck din koppling in, växla till neutralläge och låt kopplingen upp.

3

Tryck ned gaspedalen och ta dina varvtal upp till maximum för växeln under de redskap som du bara driver i. Så, till exempel, om du var vid 3000 rpm på femmans växel när du engagerad din koppling och växlad till neutralläge, ta din motor upp till 5000 rpm (maximalt för fjärde växeln) medan du fortfarande är i neutralläge.
4

Underhålla RPM och driva din koppling igen, flytta in i den lägre växel (i detta exempel, fjärde växeln). Håll kopplingen i ca 15 sekunder för att bränna gummi som hjulen försöka engagera, låt kopplingen ut. Vara beredd att ta fart som en raket i ett moln av rök.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149662.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.