Svenska Bil >> Driving Safety >> Racing School >> Content

High Performance Driving Tips

Möjligheten att driva en prestanda bil till gränsen faktiskt är en av de mest tillfredsställande erfarenheter en person kan generera i ett fordon. Bortsett från detta mer visceral erfarenhet, att förstå hur en bil fungerar dynamiskt också ger en extra marginal i termer av defensiv landsvägskörning. Kurvtagning

Vid risk för att låta banalt, är kurvtagning där "gummit träffar vägen." Förmågan att hörnet är faktiskt en fråga om att hantera fyra faktorer, däck, fjädring, stötar och rattrörelser. Det viktiga är att ändra riktningen på bilen utan att rubba den känsliga balansen mellan att vara i och utom kontroll, eller skrubba bort fart onödan. Det viktiga är att "se" toppen av hörnet tidigt nog för att placera bilen innan du faktiskt slå in, sedan försöka att "räta ut" dess radie så mycket som möjligt. Till exempel, om en förare är på väg att köra genom ett medium-radie högra hörnet (kallas ibland en "sweeper"), bör föraren flytta bilen till vänster sida av vägen innan den kommer in i hörnet, titta på vägen och hitta spetsen av svängen, sedan "peka" bilen på detta avsedda målet. Som ett resultat av att bilen kommer att tendera att översätta bort från sväng naturliga radie och beskriva mer av en plan båge. Detta kallas "att dra en linje." Om du gör positioneringen processen vanemässigt, och oavsett att gå till vänster eller höger, kommer du att få mer fart i hela. Addera koordinerande bromsning och acceleration

bromsning och acceleration ett fordon effektivt är central för effektivt hantera vikten på bilen i samband med bilens längd. Som en följd av detta flyttar centrum för massan av ett fordon framåt eller bakåt beroende på förarens alternerande ingång. I det här fallet är det viktigt att tillämpa inbromsning eller acceleration enkelt och med modulerad kraft, snarare än att lägga all din vikt på, eller utanför pedalen i en "allt eller inget"-ingång. I det senare fallet, kommer bilen inte har en chans att ställa, eller på nytt ställa in fjädring, vilket i sin tur kommer att göra att bilen förlorar stabilitet.
Använda kopplingen i Effektiv Växling

För vissa kan flytta effektivt vara lite skrämmande. I prestanda driver målet är att kopplingen och skifta snabbt i ett väl samordnat sätt och därmed maximera motorns kraft i förhållande till en viss växel. Vissa folk har en tendens att helt enkelt trycka ner kopplingspedalen nere, slap växelspaken framåt eller bakåt, släpp pedalen. Detta är ibland kallas "popping". I detta fall tre saker kan hända och alla av dem är dåliga. Om föraren har matchat motorns tillgängliga RPM med en alltför låg växel bilen genast kommer att förlora fart genom att generera för mycket konsekvent RPM (och eventuellt spränga motorn). Den "popping"-processen kommer också att sätta press på den bakre änden som skulle vara lika illa på utrustningen. I fallet med en felaktig high-växelval åtföljande RPM kommer att sjunka, och motorn tenderar att "köra fast" och tappa fart. Slutligen kommer den "poppande" process sätta ytterligare press på gearbox.The trick med kopplingen-skift startar genom att modulera kopplingen in eller ut samtidigt som förarens hälen på golvet och med hjälp ankeln att formulera och begränsa risken för en ryckig rörelse. Om du tränar med denna process kommer du att se omedelbara resultat.
Instrument Scan

Många förare anser inte instrumentet scan kritisk. Men i små sportbilar veta vad som händer med mätarna kan vara skillnaden mellan att köra effektivt och blåser upp. En bra scan startar vänster topp och till höger, sedan nedåt och över bottnen av klustret och så vidare. När man vänjer sig vid processen, kan en förare få en total förståelse för vad som händer med panelen och följaktligen under huven.
Framöver

Underlåtenhet att se framåt är en av de vanligaste frågorna för prestanda förare. För att generera god visuell medvetenhet sätta ditt fokus ungefär fem CAR-längder före scanna igen tills ögonen slog framsidan av motorhuven, sedan hoppa tillbaka och börja om igen. Gör denna övning kommer att göra det möjligt för föraren att vara medveten om vad som är rakt fram och samtidigt kunna se vad som händer däremellan. Din perifera seendet kommer automatiskt att tillkännage något ovanligt till endera sidan och gör att du kan reagera därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/racing-school/149652.html

Previous:
Next:

Racing School

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.