Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en 4WD Jeep

Fyrhjulsdrift förmåga är det som ger Jeepar "go-någonstans, gör-någonting" rykte som går tillbaka till andra världskriget. I decennier sedan, har Jeep 4-wheel drive system har förfinats för att ge förarna en säker körupplevelse. Den moderna Jeep Wrangler har fyra lägen överföringsfallet: 2h, för bak-hjul körning på asfalterade vägar och motorvägar, 4H, vilket ger dig 4-hjulsdrift på ytor som grusvägar eller vägar täckta av snö, N (neutral), som kopplar både de främre och bakre drivaxlar så att du kan dra jeep, och 4L, för 4-wheel drive under extrema förhållanden vid låga hastigheter. Instruktioner
1

Håll 4-hjulsdrift parallell växelspak till golvet i Jeep för 2-hjulsdrift. Använd detta läge när du kör på asfalterade vägar. Den 4-hjulsdrift spaken är handtaget på golvet som är märkt 2H-4H-N-4L.
2

Skift i 4H (4-hjulsdrift hög växel) vid körning på grusvägar eller vägar täckta av snö. Att övergå från 2H till 4H, helt enkelt dra upp på 4WD spaken med en mjuk rörelse tills den låses på plats, släpper gaspedalen för en stund efter att du skifta. Den 4WD lampan på instrumentpanelen tänds, som talar om att du är i 4WD-läge. Du kan växla mellan 2H och 4H när Jeep antingen stoppas eller rör sig upp till 55 miles per timme. Överskrid inte 55 miles per timme eller köra på tydliga, hårdgjorda ytorna i 4H-läge, som du kan sätta överdrivet slitage-och-tår på dina däck och skadar drivaxeln. Bara spaken förs tillbaka ner för att gå tillbaka till 2H växel.
3

Shift in 4L (4-hjulsdrift låg växel) vid körning på extrema ytor vid låga hastigheter, t.ex. när du är terrängförhållanden. Få Jeep rullar i 2 till 3 miles per timme, medan du är i 4H växel, sedan flytta in i neutral växel (för automatiska växellådor) eller tryck ner kopplingen för att koppla ur den (manuella växellådor). Med en bestämd rörelse, skjut spaken något till höger, dra den rakt tillbaka till neutralläge och sedan dra den bakåt och åt vänster för att sätta den i 4L. Gör inget uppehåll i neutral, utan använd en fast, konstant rörelse för att göra övergången från 4H till 4L. Överskrid inte 25 miles per timme vid körning i 4L växel, eftersom du kan skada drivaxeln. Även om du kan flytta in och ut ur 4L medan Jeep är stoppad, rekommenderas det att du rullar på 2 till 3 miles per timme eftersom växling medan stoppad kan förhindra tänderna på kugghjulen från rada upp ordentligt. Vända denna process att flytta tillbaka ner i 4H växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148621.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.