Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en Single Axle Trailer

enaxlade släpfordon, även om det inte kan bära laster så tung som sina boggitryck kusiner, fortfarande kan vara mycket användbar för att utöka lastkapaciteten av en stor bil eller pickup. Mindre bilar är i allmänhet för liten för att på ett säkert sätt dra en släpvagn alls. Även om bilen inte låter dig dra en hel del vikt, kan en enaxlig släpvagn vara ett utmärkt sätt att bära saker som är alltför märkligt formade för att passa in i själva fordonet. Att bogsera en släpvagn, behöver du installera rätt utrustning och följa några grundläggande körning tips. Saker du behöver
Dragkrok
Wiring Car sele
eller lastbil bruksanvisning
Visa fler instruktioner
ansluter en Trailer
1

Check bilens dragkapacitet. Detta bör skrivas i bilens manual, eller du kan be den återförsäljare som sålde den till dig. Om fordonet är för liten för att säkert dra en släpvagn, kommer handboken indikerar detta också. Den faktiska dragkapacitet varierar med fordon. En full-size, bakhjulsdriven bil kan oftast hantera 2,000 pounds, medan en halv-tons pickup bör kunna dra 5,000 pounds.
2

Installera ett skumt betygsatt dra den vikt du behöver . Mest enaxlade släpfordon ska väga enligt 5,000 pounds, vilket är kapaciteten hos en klass III skumt. Något tyngre kommer att kräva en klass IV skumt. Installera skumt är ett jobb för en bilverkstad, eftersom det innebär att bulta fast dragkrok till din chassit på rätt punkter. De bör också kunna installera ett kabelnät, vilket ger en elektrisk anslutning för vagnens bromsljusen.
3

Säkerställ att dragkroken bollen är i samma storlek som i uttaget på din släpvagnen. Standarden storlek är 2 inches.
4

Veva handtaget på framsidan av vagnen för att sänka den platta metall foten fäst släpets dragkroksenhet tills det håller släpvagn upp med bollen behållaren tillräckligt hög för skumt att passa under det.
5

Manöver din bil så att kroken bollen sitter under behållaren på släpet, sedan veva trailern handtaget moturs för att sänka ner den mot skumt. När den sänks, låsa ihop dem genom att stänga spärren på vagnens dragkrok. Anslut släpets ledningsnätet till din bogsera fordon, och bifoga säkerhets kedjor som kan inkluderas på släpvagnen.
Köra säkert med släpvagn
6

uppmärksam på något inflytande som utvecklas i din släpvagn som du kör. Detta är ett symptom på ojämn belastning, med inte tillräckligt med tyngd på dragkroken. Om detta händer, Trampa inte på bromsarna på en hög hastighet, det kan skicka dig utom kontroll. Släpp gaspedalen och drift till en säker hastighet innan du drar över och åter arrangera din last.
7

nedväxling när du kör upp eller ner en backe. När du går ner hill, kommer detta slipper du rida bromsarna, eftersom motorn kommer att absorbera en del av energin av nedstigningen. På en stigning, kommer nedväxling till tredje växeln med överväxel utelåst få mest vridmoment (dragkraft) från din motor.
8

Öva backning med släpvagn kopplad innan du försöker det i ett litet utrymme. De flesta förare tycker att det är knepigt i början. Den grundläggande principen är dock enkel: trailern kommer att svänga i motsatt riktning från hur du vrider på ratten. Att ha en spotter som hjälper dig att säkerhetskopiera är mycket användbart om släpet lastas tillräckligt högt för att störa dina siktlinjer.
9

Kör mycket försiktigt, alltid hålla bilens storlek du lagt i ditt sinne. Accelerera hälften så snabbt som vanligt, och ta dina svängar dubbelt så bred. Du bör också göra det möjligt åtminstone fördubbla din normala bromssträcka, och ge dig själv gott om extra utrymme om du byter körfält. Du kanske vill installera utökade speglar om din släpvagn är tillräckligt stor för att komma i vägen för dina siktlinjer, även om de flesta enaxlade släpfordon är inte tillräckligt stor för att detta ska vara ett problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149210.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.