Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Så sluta när du kör en vanlig bil

Mastering en manuell växellåda kan verka skrämmande, men det är egentligen mycket enkelt. Som med så många saker i livet, är de svåraste delarna att komma igång och komma till ett stopp. Körning vanliga skift kräver lite koordination och en grundläggande förståelse för hur överföringen fungerar. Enkelt uttryckt, den långsammare bilen kommer, desto lägre växel man vill vara i. Stoppa bilar växelspaken är nervpåfrestande för nybörjare eftersom om du gör det fel, bilen stannar. Få inte panik. Standard skift slutar är en vind, när du får kläm på det. Instruktioner
hur man gör Kontrollerade stopp
1

Tryck ner bromspedalen försiktigt när du närmar dig ett gult eller rött trafikljus, övergångsställen, stoppskylt eller din destination.
2

Tryck in kopplingen när du använder bromsarna för att bromsa bilen
3

nedväxling -. tryck i kopplingen och flytta växelspaken till en lägre växel - som ni närma sig sista stopping point, vilket gör att du är att trycka på kopplingen hela vägen in när du byter redskap.
4

Tryck på broms och koppling hela vägen in, och växling till neutralläge. Antingen stänga av motorn eller förbereda sig för att flytta tillbaka till första växeln om du kommer att gå framåt igen. Addera Hur man gör ett plötsligt stopp
5 Plötsliga stopp kan vara skrämmande, speciellt med en pinne skift.

Tryck på bromsen och kopplingen in samtidigt, om du måste göra ett plötsligt stopp. Oroa dig inte om växelspaken på denna punkt, bara koncentrera sig på att styra ratten.
6

Ta ett andetag, hålla kopplingen och bromsen både mosade ordentligt brädorna. Sätt växelspak i neutralläge.
7

Sätt bilen i första växeln, långsamt släppa kopplingen och ger bilen lite gas när du är redo att gå igen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148481.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.