Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Rotary Engine

Roterande motorer är en mycket ovanlig design som förlitar sig på rotorer snarare än kolvarna inuti motorn att producera förbränningsmotor. Med undantag för en handfull företag som har använt roterande typ motorer i det förflutna, är japanska biltillverkaren Mazda det enda företaget som har använt motorn med stor framgång i ett brett utbud av modeller. Under årens lopp har företaget använt sina roterande motorer i modeller som RX7 och RX8 (för att nämna två). Generellt driver en roterande-driven bil inte så annorlunda från att köra en vanlig bil, men roterande gräsklippare är högvarviga motorer som tar väl till en aggressiv körstil. Instruktioner
1

Starta motorn. Låt den värmas upp i ett par minuter för att låta rotorerna värma upp. När igång, hålla motorvarvtal enligt ca 3000 rpm tills temperaturmätaren läser att motorn värms upp. Dessutom, när du tar bort från ett stopp, kan du ge motorn mer gas än en konventionell motor för att producera starkare acceleration.
2

Vid körning snabbt, skifta på en högre punkt än du skulle i de flesta bilar . När du ska flytta beror på vilken modell av roterande-driven bil du kör. Äldre modeller kommer inte rev så hög som några av de nyare modellerna. Den 2010 Mazda RX8 t.ex. har en mycket spetsig motor som ger topp hästkrafter vid 7.500 rpm och ett redline över 9.000 rpm. Detta innebär att för att köra snabbt, kommer du att behöva flytta någonstans från 8.000 till 9.000 rpm. Det är inte dåligt för motorn eller växellådan så länge du inte över rev motorn eller skift så snabbt att du kritan växlarna. När RPM i nya RX8 slog 9.000 rpm, det är ett pip som gör att du vet att flytta till nästa växel.
3

Vid körning i normal stop-and-go-trafik eller när du vill spara bränsle, kan alla roterande motorer skiftas omkring 2.500 till 3.000 rpm, du bara inte kommer att gå så fort du skulle vara om du var växling vid ett högre varvtal. Lär dig att köra mjukt. Eftersom roterande motorer rev högre än många andra bilar, kör bilen är smidigt nyckeln till att få bästa prestanda från den.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148567.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.