Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Driving Tips vid körning med släpvagn

Körning med släpvagn är ett stort ansvar på grund av den reducerade hantering och bromsning av fordonet. Den ökade massan förstärker allvaret i en olycka kan inträffa. En erfaren förare anpassar sin körstil för att rymma för släpet. Förstå bilens begränsningar och vistas i dem är nyckeln till en säker resa. Lastning och balansera Cargo

Placeringen av en släpvagn last är avgörande för en stabil släpvagn. Fyll i släpvagnen så att cirka 12 procent av släpets vikt plus lasten massa applicerar en nedåtriktad kraft på vagnens tungan. För en släpvagn som är 800 pounds med 200 pounds av gods, bör tungan ha cirka 120 pounds av nedåtriktad kraft. Detta är att upprätthålla ett fast samband med vagnens dragkrok. Börja med att ladda de tyngsta föremål ovanpå trailerns axel och på botten av lasten. Detta kommer att hålla vagnens tyngdpunkt låg för ökad stabilitet. Sedan laddar de lättare föremål ovanpå, fördela vikten jämnt. Addera arbetar inom bilens Begränsningar

Varje fordon är betygsatt av dess tillverkare för sin maximala dragkapacitet. Denna information kan hittas i bilens bruksanvisning. Din trailerns vikt plus lastens massa måste vara mindre än detta antal. Överstiger bilens rating kan minska din bromsning och hantering till en osäker grad.
Justera din körstil

extra vikten och längden på släpvagnen minskar att fordonet bromsar och hantering förmåga. Kör långsammare och följer bilen framför dig med mycket större avstånd för att justera för dessa sänkningar. En trailer kommer att ha en tendens att skära insidan av hörnen, eventuellt rida upp på trottoarkanten. Ju längre ditt släp, desto värre det kommer att bli. Genom att ta hörnen bredare och långsammare, kan du åtgärda problemet. När du byter körfält, kom ihåg att du kommer att kräva mycket mer utrymme för att passa in i det andra körfältet. Signal tidigt att ge andra förare massor av varsel och rör sig långsamt in i det andra körfältet.
Körning i blåsiga förhållanden

En kraftig vindby kan orsaka svängningar eller en plötslig dra till ena sidan. En 30 mph vind kan blåsa dig av vägen. När vinden tar bilen, kommer det att trycka den i en riktning. En förarens normala reaktion är att kontra styra i motsatt riktning. Detta genererar en centrifugalkraft som kan tippa bilen på sin sida. Det enda sättet att minska risken för att tippa fordonet i blåsiga förhållanden är att sänka hastigheten eller att vänta på en truck stop tills de blåsiga förhållanden passera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149312.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.