Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka för My 2003 Silverado 6.0L

Med bensin kostar över $ 3 per gallon, chaufförer måste leta efter sätt att få mer körsträcka för sina pengar. Med en V-8 motor, har 2003 Chevrolet Silverado massor av dragkraft, men också höga poäng med drivrutiner för bränsleekonomi. Du kan räkna med att få 17 miles per gallon i staden och 19 miles per gallon kör på motorvägen. Även dessa är respektabla siffror för sin kategori, kan de förbättra fortfarande. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

motorn regelbundet. Använd din instruktionsbok för att bekanta dig med komponenter såsom luftfiltret och drivremmar. En gång i månaden, kolla luftfiltret. Om det verkar mörk och tråkig, måste den bytas ut. Ett rent luftfilter är ljust vitt. Tryck drivremmar nära mitten. Om de "ge" mer än 1/2 tum när man trycker försiktigt, byt ut dem. Kontrollera vätskor i syfte att komplettera dem upp till de rekommenderade nivåerna.
2

Kontrollera däcktrycket en gång i månaden för att se din däcken är fyllda till rätt tryck, vilket rekommenderas i din instruktionsbok. Under-pumpade däck kommer att göra din motor använda mer gas när du kör.
3

Kör förnuftigt och förutse väglaget framför dig. Körning snabbt upp till en kö och racketen på bromsarna i sista stund använder mer gas än om du gradvis bromsa din inställning till fordonet framför.
4

Stäng av luftkonditioneringen. Du kommer att använda mindre bensin om du kör med luftkonditioneringen avstängd.
5

Köp en täckmantel för din lastbil säng. Enligt lastbil tillbehör Maker Peragon, körning med bakluckan upp och flaket täckt förbättrar aerodynamiken av fordonet, och kommer att öka din gas körsträcka med cirka 10 procent. Locket kommer att kosta ett par hundra dollar, men det kommer att betala sig över tiden i minskade bensin räkningar.
6

Avlägsna onödig vikt. Dailyfueleconomytip.com råd att köra runt med 100 extra pounds i din lastbil minskar bränsleförbrukningen med upp till 2 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149042.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.