Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Gör det själv Ultraviolet Vattenrening

Nästan 85 procent av sjukdomar och bakterier som förvärvats av barn är vattenburna. Detta är resultatet av olämpliga vatten behandlingar som ökar risken för tuberkulos, hjärnhinneinflammation och hepatit B. Det är därför forskare och vanliga medborgare har kämpat för att hitta sätt att rena sitt dricksvatten i de enklaste men mest effektiva sätten. En av de mest populära vattenreningssystem idag utnyttjar band ultravioletta filtrering. Med hjälp av ultraviolett ljus, är bakterier från vattnet absorberas och ändras för att undanröja riskerna för sjukdom hos vuxna och barn. Saker du behöver
Fyra 2-liters polyetentereftalat flaskor med lock
Kranvatten
Fyra extra kapsyler
Ultraviolett lampa
korrugerad järnplåt
Visa fler instruktioner
1

bort etiketterna i fyra 2-liters polyetentereftalat flaskor. Kontrollera om flaskorna har märken eller repor. Använd inte flaskor som är starkt skadade.
2

Skölj flaskorna med kranvatten. Ta bort locken och fyll tre fjärdedelar av varje flaska med kranvatten. Täck öppningen på flaskan med tummen och skaka den kraftigt under minst 30 sekunder.
3

Byt kapsyler efter skakning. Detta kommer att öka mättnaden av syre i vattnet för att göra reningen effektivare.
4

Skruva den ultravioletta lampan i vägguttaget, placera det så högt ovan som möjligt. Placera din korrugerad plåt på golvet i rummet, mitt i vägen för din UV-ljus.
5

Placera flaskorna höger på sidorna av plåten, efter sina åsar. Höj ena sidan av metallplåten till en 45-graders vinkel mot ultraviolett ljus. Vänta i sex timmar för att låta vattnet rena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148586.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.