Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Den digitala kompassen inte fungerar på min '99 Explorer Sport

Om den digitala kompassen i 1999 Ford Explorer Sport inte fungerar, är det troligaste problemet att någon satt zonen felaktigt andyou behöver kalibrera kompassen. Kalibrering är ett underhåll process som du bör utföra på kompassen en eller två gånger per år. Om kompassen displayen är tom, eller om inställning och kalibrering av kompassen inte fungerar, söka hjälp av en professionell reparatör. Du kommer sannolikt att behöva byta kompassen. Instruktioner
1

Slå på Explorers motor. Tryck och håll in knappen "Mode" på kompassen för att avgöra vilken magnetisk zon du befinner dig i. I displayen visas ett nummer (ett till 15).
2

Tryck på "Model"-knappen flera gånger tills den magnetiska zonen numret visas igen på displayen. Detta ställer din Explorers kompass till rätt magnetisk zon. Vänta några sekunder. Displayen blinkar, vilket gör att du vet att du sparade den magnetiska zonen.
3

Kör din Explorer till en öppen plats bort från kraftledningar, eller runt som några kraftledningar som möjligt, till förbereda för kalibrering. Tomma parkeringsplatser ger dig den vidöppna, stilren utrymme du behöver ..
4

Håll "Mode" tills "CAL" visas i teckenfönstret.
5 < p> Kör Explorer runt i en liten cirkel med låg hastighet (ca fem miles per timme), tills "Cal" försvinner från displayen. Kompassen ska fungera som det ska nu.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149124.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.