Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips om Defensiv körteknik

Även ett ögonblick av ouppmärksamhet som förare kan kosta dig ditt liv. Varje år mer än 30.000 dödliga fordon kraschar inträffar på vägarna enligt National Highway Traffic Safety Administration. Med ett ökande antal förare distraktioner som mobiltelefoner och tv-apparater som finns i bilar, är det viktigare än någonsin att öva defensiv körteknik. Lämna dig själv en Out

Defensiv körning innebär att ständigt hålla dig i en position där din säkerhet på vägen är inte i händerna på andra förare. Alltid ge dig själv gott om plats när du kör så att du har en plats att gå om en olycka omkring dig inträffar. Ju fler bilar som kör omkring dig, desto bättre chans har du att råka ut för olyckor, så håll dig på avstånd och undvik att köra i koncentrerade förpackningar av fordon.
Ständigt Skanna med ögonen

säkra förare slutar aldrig röra sina ögon när de sitter bakom ratten. Detta gör att du vet allt som händer runt bilen. Titta i alla riktningar, inklusive bakåt och åt sidan. Om ett problem uppstår, behöver du så mycket förvarning som möjligt för att ge tid för reaktion. Upprätta en visuell sekvens som du använder hela tiden för att hålla dina ögon söka efter eventuella hinder på vägen. Med lite övning, kommer denna rutin bli en vana du göra utan att ens inse det.
Antag Andra drivrutiner är inkompetenta

aldrig vara säker på att din kollega förare runt du tränar samma defensiv körning tekniker som du är. Medan trafikreglerna kan tyckas lätt att följa för dig, kan andra se till att inte följa dem. I dessa fall kan de säkra trumf är rätt. Alltid ge till bilar som skär av dig även om du har rätt till väg.
Overconfidence är farligt

Andra förare är inte de enda som gör misstag. Oavsett hur bra förare du tror att du är, oddsen är att du inte alltid perfekt på vägen. Kom ihåg att vara en säker förare innebär inte bara ägna stor uppmärksamhet åt din omgivning, det är också viktigt att följa alla trafikregler, oavsett hur små de verkar. Alltid redo och kör hastighetsgränsen, precis som du förväntar dig andra förare att göra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149355.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.