Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Konvertera en Däckstorlek till ett vinterdäck

Vinterdäck ger bättre grepp och slitbanan för säsongens is och snö. Om du bor eller kör i en sådan miljö, är det rekommenderat att du byter ut dina däck till vinterdäck varje säsong. När du köper en ny uppsättning vinterdäck behöver du auto rekommenderade däckdimension eller den aktuella däckets OE nummer. OE nummer kan omvandlas från den metriska skalan i Imperial, bör din vinter däck dimensionering kräver det. Instruktioner
1

Anteckna OE antalet dina nuvarande däck. Titta till däcksidan att lokalisera detta nummer, till exempel, 245/45/R16. I detta exempel är 245 den bredaste delen av däckets diameter. Om du vill konvertera detta till inches, dela det med 25,4 eftersom detta är den standard konvertering mellan metriska och brittiska måttsystemet - den amerikanska standarden såsom inches och fötter. Dessa siffror kan behöva konverteras för att konvertera över till en vinter däck storlek i brittiska måttenheter.
2

Dela bredden av nästa nummer i däckets OE kodsekvens. I detta exempel är 45 höjden på däcket, så det översätter som 45th av 245mm. Den tums konvertering storlek skulle vara resultatet av 245 dividerat med 45 eller 5,44 inches.
3

Ta det sista numret i OE koden och läsa den som diametern på däcket i inches.
4

Ta dessa mätningar, den konverterade kejserliga och OE metriska till däcket återförsäljare för att få en korrekt och justerade vinter däck till din bil. Ett exempel på detta skulle vara att ge dealern de brittiska måttenheter såsom 9.7/5.4 för kejserliga eller vinter-däck dimensionering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148887.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.