Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man lära sig att köra 4x4 på mycket mjuka sanden

Bilder av bilar och stadsjeepar reser enkelt längs en mjuk, sandstrand gör aktiviteten verkar avkopplande och njutbar. I sanning, kan köra på mjuk sand är en utmaning, även för en erfaren bilist. Sand kan lätt halka och sjunka under tyngden av en bil, vilket gör processen av sand köra potentiellt farlig om inte lämpliga försiktighetsåtgärder används. Instruktioner
1

Låt luften ur dina däck, så de rida plattare. Ju mer däck du har tryckt mot sanden desto bättre. Om du har tunna däck som är helt uppblåsta, har du väldigt lite kontakt mellan hjulet och sanden. För att öka kontaktytan, sänka trycket i varje däck till 20 psi. Detta lägre tryck kan däckets gummi för att ligga platt mot sanden, skapa bättre kontakt för körning.
2

Sakta ner. Om du försöker att skynda över lös sand, kan du rulla lätt din bil. Zippa över ständigt skiftande sand är aldrig en säker hantering.
3

inte linda tummarna runt hjulet. Som dina hjul rör sig över sanden, kan de glida och glida. Om tummarna lindas tätt runt hjulet, kan den ryckiga rörelser orsaka handskada. Håll hjulet ordentligt, men inte i ett skruvstäd grepp. Om det börjar slira, låt det. När hjulet har stabiliserats, återta kontrollen.
4

Ta bort foten från gasen när hjulen börjar snurra. Om du håller foten tryckte på gasen, kommer du gräver bara däcken längre in i sanden, och få din bil ännu mer inbäddad i den instabila ytan.
5

Stanna och backa ur om du får fastnat. Istället för att trycka framåt när däcken börjar snurra, lägga i backväxeln, och gå tillbaka till de spår som du redan har skapat bakom dig.
6

Håll dig borta från vattenlinjen. Var medveten om de förändrade tidvatten. Om du inte är vaksam av tidvattnet linjen, kan du avsluta enkelt upp på våt sand eller, ännu värre, i vattnet.
7

Montera bredare däck om mjuk sand körning kommer att vara en vanlig sak. Även om du inte behöver bygga om bilen till en strand drivande resa, om man ska göra det regelbundet, är det fördelaktigt att få breda, off-road specifika, däck.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148446.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.