Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man Verifiera VIN

Bilens chassinumret kan tyckas vara en samling av slumpmässiga siffror och bokstäver, men detta är faktiskt inte fallet. Bilens VIN är faktiskt en kod som innehåller viktig information om ditt fordon, inklusive dess märke och modell, det år den tillverkades, dess klädsel och funktioner och där den tillverkades. Du kan kontrollera bilens VIN med VIN själv. Saker du behöver
Bilens VIN-nummer
Visa fler instruktioner
Avkodning Din VIN
1

Lokalisera VIN på din bil. Det ska vara på vänster sida av instrumentpanelen, väl synligt genom vindrutan. Skriv ner VIN.
2

avkoda VIN. Den första siffran står för det land bilen tillverkades i. Till exempel använder US 1, 4 eller 5, Kanada är 2, Mexiko är 3, Japan är J, är Korea K, är England S, är Tyskland W, Italien är Z, är Sveriges Y, är Australien 6, är Frankrike V och Brasilien är 9. Den andra siffran anger bilens maker, och tredje siffran kommer att beteckna vilken typ av bil, till exempel en coupe eller en SUV. Siffror fyra till åtta betecknar funktioner som är specifika för ditt fordon och tillverkare, såsom trim paket. Digit nio är en kontrollsiffra. Siffra 10 bestämmer året. Till exempel, bilar tillverkade mellan 2000 och 2009 brukar använda siffrorna 0 till 8, medan bilar som tillverkats före den användningen bokstäver. Den 11: e siffran anger när bilen tillverkades, till exempel en Ford fabrik i Michigan, och de sista sex siffrorna ger information om när fordonet gjordes i produktionslinjen, som 100.000 av 700.000.

Du kommer att behöva leta upp bilens specifika tillverkare koder att avkoda dina fordon exakt VIN. Du kan göra detta genom att gå till tillverkarens hemsida och hitta VIN specifik för att maker och fordon.
3

Jämför den information du lärt dig från bilens VIN till tillverkarens och köparens information du har om fordonet. De borde passa perfekt, och så länge som de gör, kan du vara lugn att du har verifierat VIN på din bil.
P Om de inte gör det, kanske du har ett problem och behöver göra ytterligare utredning.

gå ett steg längre
4

Gå online till Alton-moore.net (se Resurser). Ange din bils VIN in Alton s VIN kontrollsiffra Calculator. Den nionde siffran i VIN är din kontrollsiffra. Räknaren bör rapportera samma kontrollsiffra för din bil och kontrollera ditt VIN. Om den inte gör det, det finns en chans ditt VIN är inte korrekt.
5

Ha en rapport fordon historia drog på bilen, med hjälp av ett företag som CarFax eller AutoCheck. Dessa sökningar ger dig hela bilens historia baserad på VIN. Se till historien matchar vad du vet om bilen, inklusive eventuella olyckor och platser. Om alla din information stämmer överens, kan du vara ganska säker på att du har verifierat ditt VIN.
6

Kontakta generalagenten eller tillverkaren av din bil. Om din information om din VIN är korrekt, bör de kunna kontrollera det och förklara eventuella avvikelser och ge dig vägledning om vad man ska göra om din VIN är inte korrekt eller kontrollerbara.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148786.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.