Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Dodge Hemi

Dodge Hemi är en 5.7L V-8 motor som används i RAM lastbilar. Infördes 2003, producerar Hemi motorn 390 hk och levererar 14 mpg i staden och 20 mpg på landsväg. De mindre populära 4.7l V-8 version producerar 310 hk och erbjuder liknande mpg till 5,7 versionen. Medan gas körsträcka är inte den högsta för sin fordonsklass, är det fortfarande en 4 procent förbättring jämfört med tidigare modeller. Gas körsträcka kan förbättras ännu längre genom att följa dessa enkla steg: Saker du behöver
Kall luft intag
Performance chip
Däcktryck Checker Review Ny luft filter
Visa fler instruktioner
1

Installera en kall luftintaget. En kall luft intag förbättrar gas körsträcka eftersom kall luft är tätare och innehåller mer syre än varm luft, och är därför mer effektiv i en förbränningsmotor.
2

Använd din upplevelse att förutse trafiken. Påskynda mot trafik och smäller bromsarna på är ett slöseri med gas. Det är mer effektivt att ta bort foten från gasen och rulla mot trafiken, som använder nästan ingen gas alls.
3

hålla bilen ren och underhållas under motorhuven. Smutsig olja orsakar en ackumulering av rester, medan gamla luftfilter låt inte tillräckligt med syre in i motorn. Båda dessa faktorer minskar motorns förmåga att bränna gas effektivt. Till hastighetsbegränsningen
4

Stick och kör inte för fort. Även om det kan vara frestande att njuta av kraften som Hemi erbjuder, kör över 60 km /h använder betydligt mer gas än att hålla sig till 60 mph.
5

inte bär onödig vikt. Även om det kan vara obekvämt att lasta dina verktyg i garaget när du inte behöver dem, det kostar pengar att dra dem runt på baksidan av lastbilen. Extra vikt motsvarar extra motstånd, vilket kräver mer gas för att flytta samma avstånd. För varje ytterligare £ 250 du bär, kommer du att förlora 1 mpg. Detta motsvarar ungefär en 3 till 5 procent ökning av bränslekostnaderna på en Hemi.
6

Håll dina däck korrekt uppblåsta. Flat däck har en bredare surfare område, vilket ökar luftmotståndet. Titta i handboken för optimalt tryck och kontrollera trycket varje vecka.
7

Installera en prestanda chip. En föreställning chip rekonfigurerar bilens dator, som kommer att justera blandningen av luft och gas i förbränningsrummet mix. Detta kommer att förbättra gas körsträcka eftersom det kommer att konfigurera motorn för att ta mer luft och mindre gas.
8

Stäng dina fönster med hög hastighet. Öppna Windows orsakar drag och kommer att ha en negativ effekt på din gas körsträcka. Vid höga hastigheter är det mer effektivt att använda luftkonditioneringen, och vid låga hastigheter är det mer effektivt att öppna ditt fönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149017.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.