Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en stor lastbil

Automobiles varierar i storlek från kompakta bilar som Honda Civic till full-tons pickup lastbilar som Ford F250 eller traktor släp som den 18-hjuliga semitruck. Generellt är det svårare att köra och styra ett fordon desto större blir det. Du måste använda en extra nivå av omsorg för att garantera säkerheten för föraren liksom andra fordon på vägen. Instruktioner
1

Ställ alla dina backspeglar för att eliminera eventuella döda vinklar. Sannolikheten att lastbilen kommer att innehålla en blind fläck går upp, eftersom trucken storlek går upp. Dessutom kan storleken på föraren själv orsaka mer blinda fläckar än normalt. Under körning, alltid komma ihåg att det du inte kan se den andra föraren, kan hon inte se dig.
2

Gör vida svängar, speciellt när man svänger åt höger. Stora lastbilar är längre än bilar, och därför kommer du inte att kunna slarva så nära som förut. Kör upp något förbi hörnet, och göra en mer kantig, nästan 90-graders sväng för att undvika att slå trottoarkanten. Detta kan leda till att du går delvis in i det andra körfältet när man svänger, så se till att gå långsamt och se upp för andra förare som kan hindra din vändradie.
3

Vet höjden på den stora lastbilen du kör. Beroende på storleken på din lastbil, speciellt om du kör en halv, kan trucken vara alltför hög för att gå under alla överhäng. Att veta höjden på lastbilen innan du når ett av dessa hinder kan hindra dig från att skada toppen av din lastbil, fördröja trafiken eller fastna. Håll utkik efter skyltar som tydligt kommer att ange höjden på kommande överhäng innan du når den.
4

Undvik onödiga distraktioner genom att få en lastbil med en automatlåda om möjligt. Ständigt behöva skifta med ena handen och styra trucken med den andra kan begränsa mängden kontroll du har över ditt fordon. Om din bil har en manuell växellåda, försöka accelerera långsamt så att du kan stanna kvar i en lägre växel längre utan att upprepade gånger växla upp.
5

Aktivera bromsen tidigare i en stor lastbil. Ett större fordon kommer att väga mer än den genomsnittliga bilen, och kommer därmed att ta längre tid att komma till ett fullständigt stopp. Börja ansätta bromsen 100 meter innan din avsedda stopp, detta antal ökar också med extra vikt, antingen passagerare eller last. Om du är i en stop-and-go situation, kör under rekommenderade hastighetsgränsen för att göra det lättare. Detta kommer inte bara hjälpa dig att sluta bättre, men kommer också att förlänga livslängden på din lastbilens bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148078.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.