Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man en bil som startar när det är varmt

Du kan berätta en bil som blivit högre än normalt uppvärmningsbetingelser om du ser en ljus instrumentpanel varning eller synlig ånga som kommer från motorn. Om detta händer, dra bilen över till närmaste bekväm parkering plats och stäng av motorn. Motoröverhettning är ett allvarligt problem som kan skada de inre delarna av en motor på några minuter. Även om det är möjligt att starta en motor som har överhettats, bör du vara försiktig när du försöker göra det. Saker du behöver
gallon flaskor
Vatten källa (om tillämpligt) katalog Rags
Tape
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Leta efter varningssignaler. Varje streck varning som kommer upp gult eller rött och innehåller orden "kylvätskenivån låg", "motor överhettas," eller "check engine" kan tyda på en överhettning. Du kan också se ångan som kommer från motorn.
2

Dra bilen över till den första bekväm parkering plats och stäng av motorn. Lyft huven för att låta motorrummet svalna. Försök inte att starta motorn. Håll dig borta från de varma delarna.
3

leta efter några kylmedel spår bakom bilen, eller tecken på läckage som kommer från slangar, slangkopplingar, vattenpump eller kylare. Titta på kylvätskenivån i expansionskärlet och avgöra om det runnit ut. Ta inte bort kylarlocket eller överflödesbehållare lock i minst 30 minuter, helst mer.
4

Använd en skruvmejsel för att dra åt någon slangklämma som läcker vid anslutningspunkterna. Om du har tejp i fordonet, såsom maskeringstejp, tejp eller svart elektriker tejp, linda den runt en sprucken eller dela kylarslangen som en temporär fix. Torka slangen av och linda flera skikt av tejpen runt det.
5

Öppna kylaren och bräddavlopp caps efter väntar minst 30 minuter. Kontrollera kylvätskenivån i båda. Fyll kylaren till toppen av halsen med vatten, om vatten finns tillgängligt. Fyll överflödesbehållare till föreskrivet märke på plasttank. Byt båda locken.
6

Håll huven höjs. Försök att starta motorn efter att den har helt svalnat. Om det börjar, leta efter några varningslampor på instrumentpanelen. Om överhettning lamporna inte tänds, kontrollera din motorrummet för att se om din elektriska fläkt motorcyklar på rätt sätt. Om fläkten inte snurrar eller cykla på efter några minuter, stäng av motorn och kräver bogsera assistans.
7

Se om din bil har dubbla fläktmotorer. Om båda inte kommer på medan motorn går, vänd din luftkonditionering enhet på den maximala inställningen. Om någon av fläktarna tänds, betyder det att AC fungerar fläktmotorn ordentligt men din primära fan har misslyckats. Om så är fallet, kan du köra bilen en kort sträcka med AC fläkten. Men dra igen och stänga av fordonet om överhettning av motorn tänds igen.
8

Blöt några trasor med vatten och drapera dem över metall bränsleledningen som leder till förgasaren. Om ditt fordon har bränsleinsprutning, lägga trasor över bränslefördelningsröret. Detta kommer att hjälpa till att bota en bränsleångor låstillståndet. Om bränsleledningen blir för varmt det kokar, och kommer inte att tillåta tillräckligt med gas till förgasaren eller genom injektorn huvuden.
9

Titta på dina lampor instrumentpanel indikator efter att du har startat om din motor. Om du ser orden "Kylvätska Over Temperature" och "sämre effekt", betyder det att din bil har gått in i en överhettning läget akut skydd från datorn. Detta läge sprider den tändföljd på motorn för att hålla den från att lida stora skador. Denna akuta läget kan fordonets ägare att köra i långsam takt för upp till 50 miles utan bestående skador.
10

Vrid kupévärmaren på sin högsta inställning efter att ånyo ha startat den varma motorn. Att göra detta kommer att leda till att kylmedel i systemet genom att öppna upp värmaren ventilen. Den extra cirkulation kan hjälpa till att kyla motorn nedåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148780.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.