Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

En Mini Cooper Kommer inte Skift Tillfälligt Park

Det finns ett antal möjliga orsaker till varför en Mini Cooper inte kommer att flytta ut ur parken. Vissa är specifika för Mini Cooper s design och interna komponenter, vissa är generella fel och brister som kan hända någon bil med en växellåda eller växelspak. Arbeta igenom en lista över möjliga orsaker kan vara den mest kostnadseffektiva, enkla sätt att identifiera och behandla din Mini Cooper, men kom ihåg att inte äventyra din säkerhet enbart för att minska kostnaderna. Saker du behöver
Skruvmejsel
Pen
Button Grease
återställning Tool Review Pincetter
Avbitare
elektrisk tråd
Bromsljuskontakt
Bromspedal skift växla
Tändningslås
nätanslutna batteriladdare
Syntetisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

bort växelspaken kragen. Den låsskifte får inte frikoppla när du försöker att flytta ut ur parken, så försök lossa kragen och konsolen från runt växelspaken och ta en titt på låset inuti, vilket borde koppla in och ur med varje skift. Frigöra mekanismen manuellt genom att sätta en penna under låset och uppåt lyft, och lägga fett till varje komponent för att befria dem och skapa en enklare, smidigare förändring i framtiden.
2

Ta övergången stammen , vilket kan vara orsaken till problemet, särskilt i området kring tummen knappen som du trampar när du byter växel. Om knappen har förlorat sin anslutning till övergången stammen och andra interna komponenter, kommer övergången inte åtaga ordentligt. Du kan ta bort shifter handtag och dra uppåt skift stjälk att släppa det, men det kan endast utgöra en tillfällig lösning. Det är troligt att göra detta en gång inte helt kommer att lösa det underliggande problemet. Du kommer också att kräva en knapp återställning verktyg för att återuppta tummen knappen. Addera 3

unjam shift lock. Ibland kan små föremål som mynt kommer in komponenterna i växellådan. Försök att söka efter något som kan orsaka en sylt och, om du hittar en främmande kropp, dra det gratis. Om du fingrar inte passar, prova pincett.
4

Fäst kardanupphäng axel. En dysfunktionell kardanupphäng axel kommer att orsaka borttagning av lösa trådar under din bil, vilket inte bara resulterar i att av anslutna komponenter men är också farligt. Kortslutning kan blåsa säkringen ansvarar för ingrepp /urkoppling funktion skiftmekanismen, där du styra med tummen knappen. Klipp ut felaktiga tråd med avbitare och ersätta med ny elektrisk tråd.
5

reparera en trasig broms switch pedal skift eller tändningen. Alla bilar har inte dessa, men om din gör det, kan det vara orsaken till problemet. Kontrollera och reparera om det behövs genom att ha nya installerade switchar eller de gamla återansluter och servade. Om du också har problem med ditt bromsljus, skulle detta vara relaterat, och kommer att ge dig en ledtråd till varför kugghjulen inte kommer att förändras ordentligt. I detta fall måste du ange ditt bromsljuskontakten repareras eller bytas ut. Din lokala återförsäljare eller mekaniker ska kunna anskaffa komponenter och utföra reparationen för en rimlig kostnad.
6

Kontrollera ditt batteri. Detta kan leda till problem skifta i växellådan. Ladda eller fylla på batteriet med en nätdrivna laddaren enheten om det behövs. Det är användbart för någon bilist att ha en av dessa laddare i sin boot eller deras hus vid låg batterispänning i kallare, spjäll månader när ansvarsfrihet är vanligare. Enligt M Ström, modern batteriladdare är säkrare eftersom de har en specialist "avslutande" funktionen.
7

Kontrollera transmissionsolja. Genom att uppgradera till en syntetisk vätska och upprätthålla nivåerna, kan du undvika de flesta kostsamma reparationer transmissionskomponenter. Vissa mekaniker kommer också "readapt" överföring för att förbättra prestanda hos växelmekanismen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148880.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.