Svenska Bil >> Driving Safety >> kÖRSKOLA >> Content

Breakaway Brake Installation

Breakaway bromsar är en viktig säkerhetsfunktion på släpvagnar. De är utformade för att stoppa vagnen i händelse av att det spände mekanismen misslyckas och släpet lossnar från dragfordonet medan transporter. Funktioner

Breakaway bromsar består av en utbrytning brytare och batteri. Brytaren, när den dras, utlöser släpets bromsar att ingripa med och stoppa vagnen. Batteriet levererar ström till släpvagnens elektriska bromsar när dragfordonet har bortskurna. Den utbrytningen brytaren är placerad på släpvagnen och kopplas till dragfordonet via en kabel. Om dragfordonet och släpvagnen är frånkopplad, kommer separationen för släpvagnen och dragfordonet dra kabeln, utlöser brytaren och engagerande släpvagnens bromsar.
Överväganden

Vagnens utbrytning systemet är den sista utväg metod för att säkerställa ett säkert stopp av släpvagnen. Linjen koppla en släpvagn till dragfordonet ska vara längre än släpets säkerhets-kedjor så att kedjorna kan ingripa innan utbrytningen bromsen. Det är säkrare att stoppa fordon och släp med kedjorna än det är att förlita sig på den utbrytningen switch. Om utbrytningen brytaren dragits, innebär detta att släpvagnen och dragfordonet helt har separerats och föraren har ingen kontroll över vagnens väg eller stopptid.
Typer

utbrytningen batteri monterat på vagnen kan använda en vanlig 12V bilbatteri eller den kan vara ansluten till en laddare som kommer att ladda batteriet med dragfordonet makt när de är anslutna. Om du använder ett bilbatteri, måste den laddas regelbundet för att säkerställa tillförlitligheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-school/147783.html

Previous:
Next:

kÖRSKOLA

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.