Svenska Bil >> Driving Safety >> kÖRSKOLA >> Content

Saker på en klass B CDL Pre-Drive Check

Personer som vill driva en rak fordon med en totalvikt på £ 26.001. eller mer krävs för att få en klass B kommersiell körkort, eller en CDL-B. När du ansöker om en klass B CDL, är en pre-trip kontrolltest del av tentamen. När licenstagaren är anställd, men det är inte slutet av pre-trip inspektioner. Federala bestämmelser kräver förarna att utforma skriftliga inspektionsrapporter dagligen, och motorn transportören måste hålla dem på fil i minst tre månader. Motorrummet

Först på inspektion checklista är motorn, är det mekaniska komponenter och vätskor. Börja bilprovning med motorn avstängd. Leta efter pölar och läckor under motorn och transmissionen. Inspektera slangar och reservoarer för läckage och skick.

Medan motorn fortfarande avstängd, kontrollera oljenivån i motorn, servostyrning vätska, kylarvätska nivå och banden. Inspektera bälten för sprickor, frays och korrekt justering.
Cab Check /Engine Start

Sitt i förarsätet. Kontrollera kopplingen och växelspaken genom att trycka ned kopplingen och placera växelspaken i friläge och starta motorn. Långsamt släpper kopplingen. Fordonet får inte flyttas.

När motorn är igång, inspektera amperemeter, kylvätsketemperatur, och luft-och oljetryck mätare för korrekt funktion och varierar operativsystem.

Samtidigt sitter i förarsätet, testa styrningen för stort spel genom att vrida ratten fram och tillbaka. En 20-tums ratten bör inte röra sig mer än två inches. Inspektera vindrutan, speglar, vindrutetorkare, värmare /defroster och säkerhetsbältet när du sitter inuti samt.
Lyktor och reflexer

Samtidigt sitter i hytten , testa rusar tänder och indikatorerna för blinkers, fyra-vägs blinkers nödsituationer, höga balkar och låsningsfria bromssystem, och blåsa i hornet.

Efteråt, slå på en saftblandare och ur hytten av fordonet. Gå runt och inspektera ljus för renhet och funktion. Kontrollera också reflektorerna, lampor clearance och reflekterande tejp skick. Kontrollera blinkers och bromsljus skilda från en saftblandare. Addera Exterior

vid inspektion av lampor och reflektorer, undersöka utsidan av fordonet. Den yttre kontrollen består av att undersöka styrväxel, slangar och koppling, bladfjädrar, spiralfjädrar och stötdämpare och fästen. Leta efter krackade komponenter, lösa bultar och muttrar, läckor och skadade slangar.

Dessutom leta efter kroppen skador, lösa eller saknade stänkskydd, och saknade delar, såsom tanklocket. Undersök däck, hjul och fälgar för skador, slitage, illegala svetsar och lösa eller saknade hjulmuttrarna. Addera Bromsar

bromsundersökning varierar med olika typer av bromsar. Föraren måste kontrollera parkeringsbromsen, bromsar tjänsten, hydrauliska bromsar och bromsar luft - där så är tillämpligt. Luftbromsar krävs en rad tester med motorn på, liksom off att kontrollera trycksättning, den låg-air varningssummer och parkeringsbroms effektivitet.

Förutom att testa olika bromsens funktion och prestanda, komponenterna måste inspekteras visuellt också. Titta på bromstrummor, slangar och linjer, kammare bromsbelägg och samt stötstänger och bromsregulatorer ..
Nödutrustning

Varje nyttofordon kräver ett klass B CDL att fungera måste också ha nödutrustning ombord. Posterna innefattar tre reflekterande trianglar, sex fusees eller tre flytande nödraketer, en riktigt laddad och betygsatt brandsläckare och reservdelar elektriska säkringar.
Viktig påminnelse

Under examen för Klass B CDL, är den kandidat som krävs för att beröra varje objekt han inspekterar för pre-trip inspektion delen av testet. Dessutom måste den sökande beskriva och förklara till examinatorn vad han är ute efter under pre-trip inspektion. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i en misslyckad tenta, så memorera erforderliga markerade objekt är viktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-school/147797.html

Previous:
Next:

kÖRSKOLA

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.